Yandex Metrica

Dünya Türkiye sayesinde rahat nefes aldı: Şimdiye kadar 16 gemi yola çıktı 10 gemi daha yola çıkıyor

Dünya Türkiye sayesinde rahat nefes aldı: Şimdiye kadar 16 gemi yola çıktı 10 gemi daha yola çıkıyor

Türkiye'nin öncülüğünde çözülen tahıl krizinde şu ana kadar 16 gemi gelmişti. Ukrayna tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre, Ağustos sonuna kadar en az 10 gemiye daha tahıl yüklemesi yapılması planlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 19:40

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, 22 Temmuz'da İstanbul'da, Türkiye, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi” imzalanmıştı.

Belge çerçevesinde, Ukrayna'nın tahıl ve diğer gıda ürünlerini dünya pazarlarına ihracı için geliştirilen planı yürütecek ve gözlemleyecek Müşterek Koordinasyon Merkezi'nin (MKM) açılışı 27 Temmuz'da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılmıştı.

İstanbul'a MKM'ye kontrol için peş peşe gelen tahıl gemilerine dair Ukrayna'dan yeni bir açıklma yapıldı.

Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk kez basın karşısında! Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk... Haberi Görüntüle

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

SARA'YA 8 BİN TON MISIR, EFE'YE 7 BİN 500 TON YAĞ

Ukrayna Altyapı Bakanı Yardımcısı Yuriy Vaskov, 14 Ağustos akşamı Odessa limanına giren Sara gemisine 8 bin ton mısır, Efe gemisine ise 7 bin 500 ton yağ yükleneceğini bildirdi.

Bu yöntem tarihe geçer: Drondan bebek çığlığı yayınlayıp halkı dışarı çektiler Bu yöntem tarihe geçer: Drondan bebek çığlığı yayınlayıp halkı dışarı... Haberi Görüntüle

YARIM MİLYON TON TAHIL ÜRÜNÜ

AA'nın haberine göre, şu anda Ukrayna limanlarında toplamda 6 gemiye yükleme yapıldığını kaydeden Vaskov, "Tahıl koridorunun iki haftasında Ukrayna limanlarından 16 gemi, dünyanın 9 ülkesine yaklaşık yarım milyon ton Ukrayna tahıl ürünlerini teslim etmek üzere ayrıldı." dedi.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

AĞUSTOS SONUNA KADAR 10 GEMİYE DAHA TAHIL YÜKLENECEK

Vaskov, ayrıca ay sonuna kadar en az 10 gemiye daha tahıl ürünleri yüklemesi yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading