Yandex Metrica

Dünya bu yazıyı konuşuyor! Bilinçaltındakini bir kez daha ifşa etti

Dünya bu yazıyı konuşuyor! Bilinçaltındakini bir kez daha ifşa etti

İkinci Sovyetler Birliği'ni oluşturmak isteyen Vladimir Putin'in bilinçaltını sağ kolu Dmitri Medvedev bir kez daha açığa vurdu. VK sitesindeki hesabında kendi yazdığı skandal bir yazıyı paylaşan Medvedev, gelen tepkiler üzerine makaleyi apartopar sildi.

Dünya

29.01.2024, 00:42

Vladimir Putin'in sağ kolu olarak bilinen, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev sosyal medya hesabından şok ifadelerle örülü bir yazı paylaştı.

Rusya'nın Facebook'u olarak bilinen 'VK' portalındaki hesabında Medvedev, Rusya'yı yeniden Sovyetler Birliği sınırlarına döndürmeye yönelik tehlikeli planı ifşa etti. 

Yazısında Sovyetler Birliği halklarını 'eski günlerdeki gibi' yeniden buluşturmaya hazırlandıklarını belirten Medvedev, mesajında kullandığı cümleler infial uyandırınca gönderisini sildi ve hesabına başkasının girdiğini iddia etti. Fakat bu son açıklamaya kimse inanmadı.

Medvedev'in şahsında Rus yönetiminin bilinçaltındaki mesajları açığa çıkararak kamuoyu tepkisini ölçmek için böyle bir yola başvurduğu sanılıyor. 

Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci asker yaralandı Hizbullah'tan İsrail güçlerine kamikaze İHA'lı saldırı: 6'sı ağır 14 işgalci... Haberi Görüntüle

'KAZAKLAR BİRLEŞMEK İÇİN SÖZ VERMİŞTİ'

İşte Dmitri Medvedev'in önce yayınlayıp tepkiler üzerine sildiği o yazıda kullandığı ifadeler:

"Ukrayna'nın ele geçirilmesinden sonra anavatanımızın bitmeyen sınırlarını yeniden kurmanın zamanı gelecek. 

Gürcistan, Rus İmparatorluğu döneminde mevcut sınırları içinde kuruldu. 

Kazakistan ise yapay bir ülkedir. Kazakistan toprakları ilk kez Ruslar tarafından iskan edildi. Rusya'nın yeniden kurulmasıyla birleşeceklerine söz vermişlerdi. 

Sovyetler Birliği'nin tüm halkları, dostluk ve karşılıklı anlayış koşullarında yeniden bir arada yaşayacak. Bunun için ne gücümüzü ne de kaynaklarımızı boşa harcamayacağız.

90'lardaki ölümcül hatayı ortadan kaldıracağız. Sınırları Rusya öncülüğünde yeniden onaracağız. Ruslar geri gelmeden dünyada düzen olmaz."

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

O LİSTEYE AZERBAYCAN'I EKLEYEMEZ

Medvedev'in ifadeleri Azerbaycan medyasında geniş yer buldu. Ülkenin en önemli gazetelerinden Musavat, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski Sovyetler Birliği ülkelerinin neredeyse tümünü devralmak istediğine dikkat çekti. 

Gazete, birkaç ay önce Ukraynalı gazeteci Dmitri Gordon'un televizyondaki şu yorumunu hatırlattı:

"Putin kendince 'maksimum program'ı hayata geçirmek istiyor. İşte Ukrayna, Moldova, Beyaz Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Baltık ülkeleri, Özbekistan... Türkmenistan ve Tacikistan... Bu listeye Kırgızistan ve Ermenistan'ı da ekleyebilirim ama Azerbaycan'ı dahil etmeyeceğim. Azerbaycan ile zor olacak, orası Türkiye'nin ilgi alanında. Çok iyi bir ordusu, güçlü silahları var. Zor olacak..."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading