Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Biden'dan Türkiye'ye övgü dolu sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Biden'dan Türkiye'ye övgü dolu sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden telefonda görüştüler. Biden, iki ülke arasında Türkiye'nin oynadığı rolden ve diplomatik müzakerelere ev sahipliği yapmasından dolayı oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

Dünya

23.01.2024, 18:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna için diplomasi çabaları kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Türkiye'nin iki tarafla konuşabilecek konumda bulunmasının önemine dikkat çekti. Biden da diplomatik çözüm çabaları nedeniyle Türkiye'ye minnettar olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasında siyasi çözüm sağlanması gayretlerini devam ettirdiklerini belirterek, krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye’nin her iki tarafla konuşabilmesinin ve çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunu söyledi.

Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Miçotakis'ten Türkiye mesajı: İlişkilerimizin düzelmesini istiyoruz Haberi Görüntüle

'BİZATİHİ BİR DİPLOMASİ ZAFERİ'

Türkiye’nin açtığı güven kanalı sayesinde Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Türkiye’nin ev sahipliğinde bugün Antalya’da doğrudan karşılıklı konuşma imkânı bulmalarının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının düzenlenmesinin bile bizatihi bir diplomasi zaferi olduğunu vurguladı.

Kanser sessizliği! Kraliyet ailesinde neler oluyor? Prens William ve oğlu ilk kez görüntülendi! Kanser sessizliği! Kraliyet ailesinde neler oluyor? Prens William ve oğlu... Haberi Görüntüle

BİDEN SOSYAL MEDYADA DA PAYLAŞTI

Joe Biden ise resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini değerlendirdi. Yapılan görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını ele aldıklarını aktaran Biden, "Moskova'yı Ukrayna'ya yönelik saldırılarından sorumlu tutmak için süren uluslararası çabaların ve krizle karşı karşıya olan Ukrayna halkına desteğin önemini vurguladık." ifadelerini kullandı.

Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan edeceklerini yineledi Türkiye karşı çıkmıştı: Yunanistan Başbakanı Miçotakis Ege'de deniz parkı ilan... Haberi Görüntüle

BİDEN, TÜRKİYE'NİN DİPLOMATİK GİRİŞİMİNDEN MEMNUN

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan ve Biden'ın "yapıcı ve uzun bir görüşme" gerçekleştirdiğini belirten Psaki, Türkiye'nin girişimiyle Ukrayna ve Rusya dışişleri bakanlarının Antalya Diplomasi Forumu kapsamında bir araya gelmesine değindi. Psaki, "Başkan, Türkiye'nin oynadığı rolden ve bugün diplomatik müzakerelere ev sahipliği yapmasından dolayı oldukça memnun." ifadesini kullandı.


Loading