Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' mesajı Yunanistan basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' mesajı Yunanistan basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı mesajı, Yunanistan'da geniş yer aldı. Gazetelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayasofya'yı, yeniden cami olarak hizmete açmış olmamız bile küresel vesayete karşı gerçekleştirilmiş bir büyük meydan okumadır." açıklamasına yer vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Dünya

23.01.2024, 20:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Tanıtım Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi. Türkiye Yüzyılı vizyonunun ilk hedefinin özgürlükçü ve sivil bir anayasa olduğunu belirtren Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü teklifinin önümüzdeki hafta Meclis'e sunulacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul çalışmalarının da yakında başlayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca ''Ayasofya'yı yeniden cami yapmamız bile küresel vesayete karşı gerçekleştirdiğimiz büyük bir meydan okumadır.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı mesajı, Yunanistan'da geniş yankı uyandırdı. Gazetelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayasofya'yı, yeniden cami olarak hizmete açmış olmamız bile küresel vesayete karşı gerçekleştirilmiş bir büyük meydan okumadır." açıklamasına önem vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Pelosi'den Netanyahu'ya istifa çağrısı: Netanyahu'nun politika ve uygulamalarını reddediyoruz Haberi Görüntüle

''YENİ OSMANLI VİZYONUNU TANITTI''

ERT televizyonu, "Erdoğan, yeni Osmanlı vizyonunu tanıttı" başlıklı haberinde, Ayasofya'nın yıllar sonra tekrar camiye dönüştürülmesiyle ilgili konuşmayı aktardı. Ayrıca Türkiye'nin siyaset, ekonomi, teknoloji, askeri ve diplomasinin her alanında dünyanın en büyük 10 devletinden biri haline getirilmesi hedefine vurgu yapıldı.

ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı ABD, Gazze'ye tekrardan havadan gıda yardımında bulundu: CENTCOM detayları paylaştı Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN MEYDAN OKUYOR''

The Standard, "Erdoğan, meydan okuyor: 21. yüzyıl Türkiye'nindir. Ayasofya'yı yeniden cami olarak açtık" diye yazdı. Erdoğan'ın "Ayasofya'yı Sultan Fatih'in vasiyeti doğrultusunda cami olarak yeniden açmamız bile küresel vesayete karşı bir meydan okumaydı." şeklindeki açıklamasına yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet'in 99. yılına vurgu yaptığı kaydedilerek, açıklamasının şu bölümü paylaşıldı: "Osmanlı ile birlikte milletimizi tarihe gömmek isteyenler, Çanakkale'de olduğu gibi doğrudan karşımıza çıkamamış, Anadolu'yu işgal etmeye kalkışmışlardır. Milletimiz, savaşların ağırlığı altında, zaferi getiren milli mücadeleyi başlatmıştır."

Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Haberi Görüntüle

"AYASOYFA'YA ATIFLAR''

Bir başka yayın kuruluşu "in.gr" adlı internet sitesi, "Recep Tayyip Erdoğan: Türkiye'nin yüzyılı, Ayasofya'ya atıflar ve Yunanistan'a mesajlar" başlığını kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılmasının nesillerin hayali olduğuna dikkat çektiği belirtildi.

Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek Haberi Görüntüle

''AYAFOSYA'YI CAMİ OLARAK AÇMAK NESİLLERİN HAYALİYDİ''

Erdoğan'ın, "Dünyanın yeni ve hayati zorluklarla karşı karşıya olduğu bu dönemde, Türkiye Yüzyılı programı ile Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak istiyoruz." açıklaması aktarıldı. The Toc, "Ayasofya'yı cami olarak açmak nesillerin hayaliydi" manşetiyle okurlarının karşısına çıktı.

İngiltere'den bugüne kadar ki en büyük savunma desteği Ukrayna'ya: Dron tedarik edilecek İngiltere'den bugüne kadar ki en büyük savunma desteği Ukrayna'ya: Dron... Haberi Görüntüle

''ÜLKESİNİ EN BÜYÜKLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRECEK''

Kathimerini gazetesi ise "Erdoğan: Türkiye'nin yüzyılını inşa edeceğim" ifadesini kullandı. Haberde "Erdoğan, 2071 vizyonuyla Haziran 2023'ten sonra Türkiye'ye daha güzel günler vaat etti. Ülkesini dünyanın en büyüklerinden biri haline getireceğine söz verdi." ayrıntısı okurlara aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading