Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapıları açarız' sözleri Yunan basınını panikletti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapıları açarız' sözleri Yunan basınını panikletti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunisitan Başkanı Miçotakis'in göçmenler konusunda Türkiye'yi suçlamasına 'Mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söylemek nankörlüktür. Kapıları açarsak Yunanistan ne yapar bilemem.' sözleri Yunanistan basınının paniklemesine neden oldu.

Dünya

23.01.2024, 18:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başkanı'yla dün Ankara'da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunisitan Başkanı Miçotakis'in göçmenler konusunda Türkiye'yi suçlamasına yanıt verdi. Erdoğan, "Mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söylemek nankörlüktür. Mültecilerin botlarını şişleyerek onları ölüme mahkum eden ülke Yunanistan'dır. Elimizde bütün belgeler var. Kapıları açarsak Yunanistan ne yapar bilemem." dedi.

ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti ABD'den skandal İnsan Hakları Raporu: Türkiye bölümü dikkat çekti Haberi Görüntüle

YUNAN BASINI PANİKLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri sonrası Yunanistan'ı endişe sardı. Yunan basını, ''Yunanistan hukukun üstünlüğü ile yönetilen bir Avrupa devletidir ve kendini sınırlarını koruyor. Yunanistan aynı zamanda aynı zamanda sizin de sınırlarınızı koruyor.'' şeklinde ifadeler kullanmaya başladı.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

YANIT VERECEKLERMİŞ

Yunanistan hükümet sözcüsü Yiannis Economou olası mülteci akınına karşı kararlılıkla yanıt vereceklerini ifade etti.

 


Loading