Yandex Metrica

Çin-Tayvan gerilim hattı! 37 hava aracı ve 5 savaş gemisi konuşlandırıldı

Çin-Tayvan gerilim hattı! 37 hava aracı ve 5 savaş gemisi konuşlandırıldı

Çin ve Tayvan arasındaki gerilim her geçen gün daha da tırmanıyor. Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'e ait 37 askeri hava aracı ve 5 savaş gemisinin tespit edildiğini bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 21:00

Tayvan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, 2 "J-10", 14 "J-16" savaş uçağı, 4 "H-6" bombardıman uçağı, 2 "Y-20" havadan yakıt ikmal uçağı, 2 "Y-9" nakil uçağı, 2 "KJ-500" erken uyarı uçağı ile "WZ-7" tipi silahlı dronun, ADIZ'ın güneydoğu ve güneybatı bölümlerine girdiği kaydedildi.

Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya nükleer silah yerleştirmek istiyorsunuz' Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya... Haberi Görüntüle

FÜZE SİSTEMİ İLE TAKİP EDİLDİ

Yapılan açıklamanın devamında, Bakanlık, dün gün içinde yaptığı açıklamada söz konusu hava araçlarının uzun mesafe keşif eğitimi sırasında Ada'nın "hava sahasına" girdiğini bildirmişti. Açıklamada, Tayvan ordusunun, hava araçlarını tespit-takip vasıtaları ve karaya konuşlu füze sistemleriyle takip ettiği belirtilmişti.

Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Bakan Bolat'tan ticaret vurgusu: Irak ile ilişkilerimizi güçlendirmeye kararlıyız Haberi Görüntüle

ABD TAYVAN GÖRÜŞMESİ 

Tayvan lideri Tsai Ing-wen’in geçtiğimiz aylarda ABD'de üst düzey görüşmelerde bulunmasıyla Çin ile ABD arasındaki gerilim yeni bir boyuta taşınmıştı. Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, 2027 yılında iki ülke arasında çatışma çıkabileceği uyarısında bulunmuştu.

ABD'nin istihbarat raporları ise, Çin yönetiminin orduya 2027'de Tayvan'ın ilhakına hazır olunması yönünde emir verdiğini gösteriyor.

Gazze'de insani felaket derinleşecek! Katil İsrail'in yeni katliamı için tarih verildi Gazze'de insani felaket derinleşecek! Katil İsrail'in yeni katliamı için tarih... Haberi Görüntüle

"ATEŞLE OYNAYAN KENDİSİNİ YAKACAK"

Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, "Tayvan eski zamanlardan beri Çin topraklarının ayrılmaz bir parçası oldu. Tayvan boğazının iki yakası da aynı Çin'e aittir. Tek Çin ilkesi hakkında yaygara koparmak isteyenler için üstü kapalı konuşmayacağız. Tayvan meselesinde ateşle oynayanlar önünde sonunda kendilerini yakacak" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading