Yandex Metrica

Çin'in çöl ortasındaki çalışması uyduya takıldı! ABD uçak gemisi ve destroyer'ının maketini inşa ediyor

Çin'in çöl ortasındaki çalışması uyduya takıldı! ABD uçak gemisi ve destroyer'ının maketini inşa ediyor

ABD'de merkezi Colarado'da bulunan bir teknoloji şirketi, Çin'in Sincan bölgesinde yer alan Taklamakan Çölü'nde Amerikan donanmasının uçak gemisi ve destroyerinin maketini inşa ettiğini gösteren görüntüleri paylaştı.

Dünya

23.01.2024, 18:16

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) kaydettiği uydu görüntüleri, Çin’in ülkenin güneybatısında yer alan Taklamakan Çölü'nde, Amerikan donanmasının uçak gemisi ve destroyerinin maketini inşa ettiğini ortaya çıkardı.

Bloomberg duyurdu: 'Türkiye İsrail ile tüm ticareti durdurdu' Bloomberg duyurdu: 'Türkiye İsrail ile tüm ticareti durdurdu' Haberi Görüntüle

'YENİ HEDEF HAZIRLIKLARININ BİR PARÇASI OLABİLİR'

Merkezi Colarado’da olan ve uydu verileri dağıtan Maxar teknoloji şirketinin çektiği görüntülerde bir ABD uçak gemisi ve bir de demiryolu rayında oturan en az bir destroyerin maketi son derece açık görülüyor.

Söz konusu maketlerin ABD ve Çin arasında artan gerilimin neticesinde denizde yaşanması olası bir çatışmaya hazırlık amacıyla kullanılmasının planlandığı düşünülüyor.

Euronews Türkçe'nin haberine göre, Maxar teknoloji şirketi, elde ettiği görüntülerin uydu üzerinden Çin'in kuzey doğusundaki Sincan bölgesinde yer alan Taklamakan çölünden çekildiğini açıkladı.

Diğer taraftan Bağımsız ABD Deniz Enstitüsü'nün web sitesindeki bir haberde de bu gemilerin maketlerinin, Çin Ordusunca geliştirilen yeni hedef hazırlıklarının bir parçası olabileceği belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading