Yandex Metrica

Büyük savaş için 2026 hazırlığı: Alman istihbarat raporu ortalığı karıştırdı

Büyük savaş için 2026 hazırlığı: Alman istihbarat raporu ortalığı karıştırdı

Berlin yönetimi, silah üretimini hızla artırmakta olan Rusya'nın önümüzdeki 2 yıl içerisinde Avrupa'ya yönelik büyük bir saldırı dalgası başlatacağını düşünüyor. Alman istihbarat raporuna göre 'büyük savaş' 2026'da ateşlenecek.

Dünya

25.04.2024, 03:28

Alman devleti, Avrupa ile Rusya arasında bir savaş çıkmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Basına sızdırılan bir Alman istihbarat raporuna göre Rusya, 2026 yılına dek şimdiki askeri gücünü iki katına çıkaracak ve Avrupa ülkelerine yönelik geniş bir saldırı hamlesi başlatacak. 

Business Insider dergisinin Almanca sürümünde yayınlanan belgeler Rusya'nın yerli üretim silahlarında önemli miktarda artış gözlendiğini bildiriyor. Almanlara göre cephedeki hazırlıklar, asker akışı ve füze konuşlandırmaları Rusya'nın 2026'dan itibaren NATO topraklarına saldırıyı göze alacağının en büyük işareti oldu. 

Vladimir Putin

Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Haberi Görüntüle

KORSANLARIN ELE GEÇİRDİĞİ MEKTUPLAR

Haberde, Ukraynalı bilgisayar korsanlarından oluşan Ulusal Direniş Merkezi'nin Rusya'dan ele geçirildiği iddia edilen belgelere de yer verildi. Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin'in Vladimir Putin'e gönderdiği e-postalar, önümüzdeki dönem Avrupa'nın büyük bir savaşla karşı karşıya kalabileceğini gözler önüne seriyor. 

Volodin'in Putin'e önerileri 5 temel fikir etrafında yoğunlaşıyor. Bunlar şöyle: 

  1. Kilit endüstrilerin millîleştirilmesi
  2. Sansürün artırılması
  3. Muhalefetin ezilmesi
  4. Rusya'nın Batılılıktan tamamıyla arındırılması
  5. Avrupa'ya kaos ihracı

Rus ordusu 21 Mart günü Ukrayna başkenti Kiev'i seyir füzeleriyle hedef aldı. Saldırılarda 13 kişinin öldüğü belirtiliyor.

İran'ı vurmaya hazırlanan İsrail'i durduran telefon: Bu gece değil İran'ı vurmaya hazırlanan İsrail'i durduran telefon: Bu gece değil Haberi Görüntüle

CIA RAPORLARIYLA ÇELİŞİYOR 

Rus silah sanayii ve askerî gücünün 2 yıl içerisinde eskisinden daha güçlü hale geleceğini öngören Alman istihbarat raporu, Amerikan raporlarıyla çelişiyor. Geçtiğimiz yıl yayınlanan CIA analizlerinde, Rusya'nın askerî gücünü 24 Şubat 2022 tarihinde işgalin başladığı seviyeye getirebilmesi için 5 ilâ 8 yıl arasında süreye ihtiyacı olduğu belirtiliyordu. 

2 yılı aşkın işgal süresi boyunca Rus ordusu tank ve zırhlı araçlarının çoğunu kaybetti; obüs ve top mühimmatını üretme konusunda devasa bir güce sahip olsa da hem füze hem de insansız hava araçları ihtiyacı hâlâ İran ve Kuzey Kore'den karşılanıyor. 

Sarmat kıtalararası balistik füze

Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a darbe: Saldırı planını ABD'ye sızdırmışlar Haberi Görüntüle

ONA GÜÇ VEREN ANA UNSUR: NÜKLEER BOMBA

Ancak buna rağmen Alman istihbaratı, Putin'in saldırganlığına istikrar kazandıran temel unsurun nükleer bombalar olduğunu düşünüyor. Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölümü sonrası Putin, dünyanın geri kalanının 'göstermelik' olarak nitelediği seçimlerde ezici üstünlük sağlayarak Rusya'yı yönetmek için 6 yıllığına daha vize aldı. 

Putin, Batılı ülkeleri sık sık 'nükleer silah kullanmakla' tehdit ediyor. Putin'in son uyarısı, devlete ait yayın organı Russia-1'deki röportajı sırasında geldi:

"Egemenliğimize ve bağımsızlığımıza zarar verilirse, Rus devletinin varlığı tehlikeye girerse nükleer de dahil her türlü silahı kullanmaya hazırız."

Dmitri Medvedev ve Vladimir Putin

İsrail hapishanelerinde şiddet, taciz, tecavüz: Filistinli mahkum böyle isyan etti: Artık yorulduk İsrail hapishanelerinde şiddet, taciz, tecavüz: Filistinli mahkum böyle isyan etti:... Haberi Görüntüle

PUTİN VE MEDVEDEV'İN TEHDİTLERİ 

İngiliz The Sun gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile onun sağ kolu Dmitri Medvedev tarafından nükleer silahlar konusunda son 2 yılda sarf edilen tehditleri şöyle derledi:

24 ŞUBAT 2022 - Vladimir Putin:

"Kim önümüze çıkmaya çalışırsa çalışsın, ülkemiz ve halkımız için tehdit oluşturan her kim varsa Rusya onlara tarihlerinde görmedikleri düzeyde karşılık verecektir."

26 MART 2022 - Dmitri Medvedev:

"Nükleer caydırıcılıkla ilgili özel bir anlaşmamız var. Belgeler Rusya Federasyonu'nun nükleer silah kullanma hakkına sahip olduğunu açıkça gösteriyor. Rusya ve müttefiklerine karşı bir eylem olursa bu protokol devreye girer."

20 NİSAN 2022 - Vladimir Putin:

"Sarmat kıtalararası balistik füze, saldırgan söylemlerin hararetiyle ülkemizi tehdit etmeye çalışan herkesi iki kere düşünmeye zorlayacak."

18 ŞUBAT 2024 - Dmitri Medvedev:

"Rusya'yı 1991 sınırlarına döndürme girişimleri tek bir şeye yol açacaktır: Devletimizin tüm stratejik cephaneliğini Batı'ya karşı kullandığı küresel bir savaşa..."

29 ŞUBAT 2024 - Vladimir Putin:

"Onların topraklarını vurabilecek silahlarımız olduğunu anlamaları gerekiyor. Bütün bunlar gerçekten de nükleer silah kullanımına ve medeniyetin yok olmasıyla sonuçlanacak çatışmalara davetiye çıkarıyor. Bunu anlamıyorlar mı?"

13 MART 2024 - Vladimir Putin:

"Nükleer silahları kullanmak için askeri-teknik açıdan elbette hazırız. Silahlar onları kullanmak için vardır. Bizim kendi ilkelerimiz var."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Loading