Yandex Metrica

Brezilya'daki kongre baskını kontrol altına alındı

Brezilya'daki kongre baskını kontrol altına alındı

Göstericilerin Kongre ve Devlet Başkanlığını bastığı Brezilya'daki olaylar kontrol altına alındı. Adalet Bakanı Flavio Dino, yaptığı açıklamada "Tanrıya şükür ülke büyük hızla mutlak kurumsal normalleşmeye doğru ilerliyor. En önemli şey, Silahlı Kuvvetlerin demokratik otoriteye sadık kalmasıdır" dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:17

Brezilya'da geçtiğimiz yılın ekim ayında düzenlenen ikinci tur devlet başkanlığı seçiminde sol görüşlü Lula da Silva yüzde 50,9, aşırı sağcı Bolsonaro ise yüzde 49,1 oy almıştı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Bolsonaro destekçileri önce ülkede günlerce süren otoyol kapatma eylemleri yapmış, ardından da ordu karargahları önünde düzenledikleri gösterilerde silahlı kuvvetleri Lula'nın devlet başkanlığı görevini devralmasına karşı müdahaleye çağırmıştı. Bolsonaro taraftarları, polis bariyerini aşarak Ulusal Kongre binasına girmişti.

Brezilya polisi, protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile müdahale etmişti ancak grupların daha sonra Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme binasına zorla girmesine engel olamamıştı. Ulusal Kongre ve Devlet Başkanlığı Sarayı'nı basan Bolsonaro destekçileri, güvenlik güçlerince bu binalardan çıkartılarak kontrol sağlanmıştı.

AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye Haberi Görüntüle

1500 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yetkililerden yapılan açıklamada, pazar günü Ulusal Kongre baskınına karışan 1500 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Adalet Bakanı Flavio Dino, yaptığı basın toplantısında Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme'ye yönelik yapılan saldırıların ardından güvenliğin büyük ölçüde sağlandığını söyledi.

Üniversiteler Gazze için İntifada'da!: ABD'deki iki üniversitede daha eylemler başladı Üniversiteler Gazze için İntifada'da!: ABD'deki iki üniversitede daha eylemler başladı Haberi Görüntüle

''ÜLKE KURUMSAL NORMALLEŞMEYE DOĞRU İLERLİYOR''

Dino, "Tanrıya şükür ülke büyük hızla mutlak kurumsal normalleşmeye doğru ilerliyor. Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva, askeri ve sivil yetkililerle görüşmek için Planalto Başkanlık Sarayı'nda normal mesaisine gitti." ifadesini kullandı.

Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek gösterisi düzenlendi! Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek... Haberi Görüntüle

''CEZALARI BEKLEYECEĞİZ''

Lula'nın devlet binalarına yapılan baskını kınayan 27 eyalet valisiyle bir araya geleceğini belirten Dino, "En önemli şey, Silahlı Kuvvetlerin demokratik otoriteye sadık kalmasıdır ve bu, anımsamamız gereken bir şeydir. Genel olarak en kötüsünün geride kaldığını artık siyasi ve ceza davalarını bekleyeceğimizi söyleyebilirim."dedi.

Amerika yanıyor: Gazze ateşi ABD'yi iç savaşa sürüklüyor: İşte dakika dakika son gelişmeler Amerika yanıyor: Gazze ateşi ABD'yi iç savaşa sürüklüyor: İşte dakika... Haberi Görüntüle

BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI

Dino, Bolsonora sempatizanlarının yasaları çiğneme girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading