Yandex Metrica

BMGK'dan Taliban yaptırımlarına 'muafiyet' kararı

BMGK'dan Taliban yaptırımlarına 'muafiyet' kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Afganistan'a insani yardımların ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla Taliban'a yönelik yaptırımlara muafiyet getiren kararı kabul etti. ABD tarafından sunulan karar 15 üyeli Konseyde oy birliğiyle kabul edildi.

Dünya

23.01.2024, 18:31

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Afganistan'a insani yardımların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla Taliban'a yönelik yaptırımlara muafiyet getirme kararı aldı.

Karara göre, Afganistan'daki insani yardım ve temel insani ihtiyaçları destekleyen faaliyetler, Taliban'a yönelik yaptırım kararlarını ihlal etmeyecek ve yardımların zamanlı bir şekilde yapılması ve ulaştırılmasına yönelik fonların, finansal varlıkların ve ekonomik kaynakların kullanılmasına müsaade edilecek.

İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü İsrail kanıt sunamadı: UNRWA ile ilgili Hamas iddiaları çöktü Haberi Görüntüle

"İNSANİ YARDIM FAALİYETLERİNE OLANAK SAĞLAYACAK"

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, kararın, uluslararası toplumun Afgan halkının temel insani ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geniş kapsamlı kritik insani yardım faaliyetlerine olanak sağlayacağını belirtti.

İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Barbara Woodward da kararla beraber Taliban'a yönelik 1988 sayılı yaptırım kararının, Afganistan'a insani yardım sağlanmasına engel teşkil etmeyeceğini ifade etti.

BM'nin "ekonomisi çökmek üzere" uyarısı yaptığı Afganistan'da yaklaşık 24 milyon kişinin gıda güvenliği yok.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading