Yandex Metrica

Bloomberg Türkiye'yi hedefe koydu: NATO'dan ihracı masada olmalı

Bloomberg Türkiye'yi hedefe koydu: NATO'dan ihracı masada olmalı

ABD merkezli Bloomberg, İsveç'te İslam ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı propagandaların ardından Türkiye'nin NATO müzakerelerini askıya alması hakkında bir yazı yayımladı. Türkiye için "kafa tutan ülke" ifadelerine yer veren Bloomberg, gerekirse Türkiye'nin NATO'dan ihraç edilmesini önerdi.

Dünya

23.01.2024, 20:21

İsveç'te ırkçı ve İslam düşmanı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakmasının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  maketi ile yapılan provokasyonun ardından sular durulmadı. ABD'nin önde gelen gazetelerinden Bloomberg, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya ile NATO müzakerelerini askıya almasına yönelik skandal ifadelerle dolu bir yazı yayımladı. Yazıda, NATO'nun İsveç ve Finlandiya'yı kayıtsız şartsız NATO'ya kabul etmesi gerektiği belirtilirken Türkiye'nin NATO'dan ihraç edilmesi önerisine kadar varıldı. 

ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim? ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar... Haberi Görüntüle

'ERDOĞAN'IN SİYASİ ÇIKARLARI NATO'NUN ÖNÜNDE'

ABD'nin önde gelen yayın organlarından Bloomberg'de NATO'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ittifakın genişlemesini geciktirmesine izin vermemesi gerektiği belirtildi. Analiz haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi siyasi çıkarlarını NATO'nun güvenliğinin önüne koyduğu belirtilirken skandal ifadelere yer verildi. 

Üç ülkeyi gösterdi! Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den 'Ermenistan'ı silahlandırıyorlar' tepkisi! Üç ülkeyi gösterdi! Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den 'Ermenistan'ı silahlandırıyorlar' tepkisi! Haberi Görüntüle

'İSVEÇ VE FİNLANDİYA KAYITSIZ ŞARTSIZ KABUL EDİLMELİ'

"NATO Erdoğan'ın genişlemeyi geciktirmesine izin vermemeli" başlıklı yazıda Türkiye için "kafa tutan ülke" olarak nitelendirdi. Yazıda, ayrıca, NATO'nun anlaşmazlığa son vermesi ve en yeni üyeleri kayıtsız şartsız kabul etmesi gerektiği belirtildi.

Bloomberg tarafından yayımlanan yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'de yapılacak seçimler öncesi milliyetçi tabandan destek almaya çalıştığı ve bu sebeple geri adım atmadığı belirtildi. 

ABD gazetesi Türkiye'nin inadının Avrup'nın güvenliğini de tehlikeye attığını iddia ederken ABD ve Avrupa'nın bu kördüğümü çözmek zorunda olduğunu belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

Başkan Joe Biden, Türkiye'nin Kürt terörüyle ilgili endişelerini dile getirme hakkı olsa da bunun bedelinin NATO'yu güçlendirme çabalarını engellemek olmadığını açıkça ortaya koymalı.

Yazıda Türkiye'nin iade taleplerinin İsveç ile kendi aralarında çözülmesi ve bu konunun NATO sürecine dahil edilmemesi gerektiği belirtilirken NATO liderlerinin 18 Mayıs'tan önce İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğini onaylaması için Erdoğan'a baskı yapması gerektiği ifade edildi.

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

BLOOMBERG'İN ÖNERİSİ TÜRKİYE'Yİ NATO'DAN İHRAÇ ETMEK 

Bloomberg, Erdoğan direnirse ABD Kongresi'nin Türkiye'ye F-16 satışını durduracağını belirtti. Skandal ifadelerle dolu yazıda ayrıca, Türkiye'nin tatbikatlara katılımının sınırlanması, Erdoğan'ın NATO toplantılarından dışlanması hatta Türkiye'nin NATO'dan ihracının da masada olması gerektiğini belirtti.

ABD gazetesinde yayımlanan yazıda 'Mesaj açık olmalı: grubun güvenliğine bilerek zarar veren bir ittifak üyesi asla bir müttefik değildir' ifadeleri yer aldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading