Yandex Metrica

Bir ülke iflasını açıkladı! Çin ve Hindistan'dan mali destek bekliyorlar

Bir ülke iflasını açıkladı! Çin ve Hindistan'dan mali destek bekliyorlar

Ekonomik krizle boğuşmaya çalışan Sri Lanka, temerrüde düştüğünü ilan etti. İflas eden ülke dış borç ödemelerinin askıya alındığını bildirdi.

Dünya

23.01.2024, 19:07

Sri Lanka Maliye Bakanlığı, baş edilmeye çalışılan ekonomik kriz kapsamında devletin iflas ettiğini duyurdu. 

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yeni bir kredi programı oluşturulana kadar dış borç ödemelerinin askıya alındığı belirtildi. 

Su savaşları... Kuraklık isyan getirdi: Yerli halk ve turistler birbirine düştü Su savaşları... Kuraklık isyan getirdi: Yerli halk ve turistler birbirine... Haberi Görüntüle

1948 YILINDAN BERİ BORÇLARINI ÖDÜYORLARDI

Sri Lanka'nın bağımsızlığını kazandığı 1948 yılından beri kusursuz bir dış borç siciline sahio olduğu fakat Kovid-19 ile Ukrayna'daki savaşın mali durumu olumsuz etkilediğine dikkat çekildi. 

İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir İran'ı haritadan silmek istiyorlar! İngiliz basını yazdı: Dron fabrikası vurulabilir Haberi Görüntüle

ÇİN VE HİNDİSTAN'DAN DESTEK BEKLİYORLAR 

IMF ile görüşmelere hız verileceği ifade edilirken, hükümet ekonomik krizin aşılması için Hindistan ve Çin'den destek istediklerini belirtti. 

Yakıt, gıda ve ilaç kıtlığının yaşandığı ülkede döviz rezervleri azalırken, hükümetin ekonomi politikaları protesto edildi. 

İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR PROTESTO BAŞLATTI 

Ekonomik krizi protesto eden göstericiler, elektrik kesintileinin 13 saati bulmasının ardından 31 Mart'ta Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın konutunun yakınlarında toplanmıştı. 

'Diktatör Gota' şeklinde slogan atarak Rajapaksa'yı istifaya davet eden göstericiler polis müdahalesi ile karşılaşmıştı. 

Gösterileri terör eylemi olarak nitelendiren ve yaşananlardan 'aşırılıkçı güçleri' sorumlu tutan Rajapaksa, 1 Nisan günü OHAL ilan etmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading