Yandex Metrica

Binlerce asker siperde böyle ölüyor: Savaşın en acı görüntüsü yine Bahmut'tan

Ukrayna işgali süresince ölü ya da yaralı 250 binden fazla asker kaybettiği sanılan Rus ordusu en zor anları doğudaki Bahmut-Kreminna-Svatone hattında yaşıyor. Her gün çok sayıda Rus askeri siperlerde gizlenmeye çalışırken bir dronun havadan bıraktığı top mermisi ya da el bombasıyla paramparça oluyor.

Dünya

23.01.2024, 20:37

Rusya-Ukrayna savaşının en kanlı cephesi Bahmut'tan yansıyan görüntüler izleyenlerin kanını dondurdu. Bir yılı aşan işgal girişimi süresince Ukrayna topraklarında 160 binden fazla asker kaybeden Rus ordusunda 100 bin kadar personelin de yaralanarak savaş dışı kaldığı sanılıyor. 

Bunun yanında Rusların şimdiye dek 3 bin 500'ü aşkın tankı imha oldu. Aynı zamanda 7 bine yakın zırhlı araç, 2 bin 500'den fazla topçu sistemi, 500'den fazla roketatar, 300'e yakın hava savunma sistemi, 305 uçak, 290 helikopter, 2 bini aşkın dron/İHA ve bine yakın seyir füzesi yok edildi. 

Bir süredir top mermisi ve çeşitli çapta mühimmat sıkıntısı yaşamakta olan Rusya, envanterindeki tankların önemli bir kısmını kaybettiğinden ötürü Ukrayna topraklarına 60 yıllık T-54 ve T-55 tanklarını sevk etmeye başladı.

İkinci Dünya Savaşı sonrası Sovyetler Birliği'nce imâl edilen bu tankların trenle cepheye taşınması, zırhlı araçlar bakımından Moskova'nın düştüğü güç durumu gözler önüne serdi. 

Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk kez basın karşısında! Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk... Haberi Görüntüle

İNSAN CANININ EN UCUZ OLDUĞU YER

Doğuda 'aşılmaz duvar' haline gelen ve şimdiden Ukrayna askerlerinin direniş sembolü olan Bahmut'ta ise kanlı çarpışmalar devam ediyor. Rus ordusunun kısmî ilerlemesine rağmen Kiev sözkonusu bölgeyi terk etmedi. Svatone, Kreminna ve Bahmut çevresinden yansıyan son görüntüler insan hayatının savaş ortamında ne kadar 'ucuz' olduğunu gözler önüne seriyor. 

Rus askerlerine karşı döner kanat mini dronları yoğun olarak kullanan Ukrayna ordusu, dronların altına bağlanmış havan mermisi yahut el bombalarını siperde gizlenmeye çalışan düşmanın üzerine yakın mesafeden bırakıp onların imhasını sağlıyor. Dronlar imha anlarını da saniye saniye kaydediyor. 

Cepheden yansıyan görüntüler, modern savaş ortamında üzeri açık siperlerin ne denli güvensiz olduğunun da kanıtı niteliğinde. Yakın hava korumasından yoksun Rus askerleri Ukrayna dronlarının havadan bıraktığı bombalardan kaçınmak için sık sık siperlerden çıkıyor fakat bu kez de kolaylıkla keskin nişancıların hedefi oluyor. 

Rusların o bölgede bazen günde 1000 asker kaybettiği, buna rağmen geriden gelmekte olan yoğun personel sevkiyatı sayesinde saldırılarını sürdürebildiği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading