Yandex Metrica

Bill Gates ve Warren Buffett'tan yeni nükleer reaktör projesi

Bill Gates ve Warren Buffett'tan yeni nükleer reaktör projesi

Bill Gates ve Warren Buffet, yeni tür nükleer reaktör projesi hayata geçirecek. Sektör için oyunun kurallarını değiştireceği söylenen tesisin yapımı 1 milyar dolara mal olacak.

Dünya

23.01.2024, 17:31

Milyarder arkadaşlar Bill Gates ve Warren Buffett, Wyoming'de eski bir kömür santralinin sahasında ilk Natrium nükleer reaktör projesini başlatmak için bir araya geliyor.

Gates ve Buffet'ın enerji şirketleri TerraPower ve PacifiCorp'un açıklamasında, Natrium reaktörü tesisinin tam yerinin yıl sonuna kadar açıklanacağı belirtildi.

The Guardian'ın haberine göre Gates, Cumhuriyetçi vali Mark Gordon'un ev sahipliğinde düzenlenen bir basın toplantısında "Natrium'un enerji endüstrisinde ezber bozan bir rolde olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Gordon ise, bu projenin karbon negatif olmak için en hızlı ve en net yol olduğunu söyledi.

YAPIMI 7 YIL SÜRECEK

TerraPower'ın başkanı ve CEO'su Chris Levesque, tesisin inşasının yaklaşık 7 yıl süreceğini ve maliyetinin 1 milyar doları bulacağını açıkladı. Levesque, 2030'larda bu tür bir enerjiye ihtiyaç olacağını dile getirdi.

YÜKSEK RİSKLERE SAHİP OLABİLİR

Nükleer enerji uzmanları, gelişmiş reaktörlerin geleneksel olanlara göre yüksek risklere sahip olabileceği konusunda uyarıyor. Yakın tarihli bir rapor, birçok gelişmiş reaktör yakıtının geleneksel yakıttan çok daha yüksek oranda zenginleştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu durum da yakıt tedarik zincirinin ham nükleer silah oluşturmak isteyen militanlar için çekici bir hedef olabileceği anlamına geliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading