Yandex Metrica

Biden'dan Rusya'ya Zaporijya Nükleer Santrali çevresinde "ateşkes" çağrısı

Biden'dan Rusya'ya Zaporijya Nükleer Santrali çevresinde "ateşkes" çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya'ya Ukrayna'daki Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki askeri operasyonlarını durdurması ve itfaiye güçlerinin alana erişimine izin vermesi çağrısında bulundu.

Dünya

23.01.2024, 22:06

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 9. gününe girdi. Gece saatlerinde başkent Kiev'de büyük bir patlama sesi duyuldu. Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu yangın çıktı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski bir patlama olması halinde bunun, Avrupa’nın sonu olacağını söyledi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ise, nükleer santralde olası bir patlamanın Çernobil'den on kat daha büyük olacağını belirtti. Son gelen bilgiler yangının kontrol altına alındığı yönünde.

Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı Umuda yolculuk! Gazze'nin kuzeyine dönmek isteyen Filistinliler sahil bölgesinde toplandı Haberi Görüntüle

BIDEN YANGINLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden bugün Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna’da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu çıkan yangına ilişkin bilgi aldı. Biden, Rusya'ya nükleer santral çevresindeki askeri faaliyetlerini durdurarak itfaiye güçlerinin ve acil durum ekiplerinin bölgeye erişiminin sağlanması için çağrı yaptı. Ayrıca Biden, ABD Enerji Bakanlığı Nükleer Güvenlikten Sorumlu Müşaviri ve Ulusal Nükleer Güvenlik İdaresi Başkanı ile de nükleer santrale ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Pentagon'dan Refah açıklaması: İsrail ile ABD arasında görüşmeler devam ediyor Pentagon'dan Refah açıklaması: İsrail ile ABD arasında görüşmeler devam ediyor Haberi Görüntüle

TELEFONDA GÖRÜŞTÜLER

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın telefon görüşmesi yaptığını aktardı.

Görüşmede dünyada Ukrayna'ya destek için atılan adımların ve Ukrayna'ya ek güvenlik, ekonomik ve insani yardımın ele alındığını aktaran Price, "Bakan Blinken, Rusya'nın kara, hava ve deniz saldırılarında yaşamını yitirenler için baş sağlığı dilerken ABD'nin Ukrayna'nın acılarını paylaştığını dile getirdi." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading