Yandex Metrica

Biden Avrupa turunda: İlk durak Vatikan

Biden Avrupa turunda: İlk durak Vatikan

3 kasıma kadar sürecek Avrupa turu için Washington'dan ayrılan ABD Başkanı Joe Biden Vatikan'a ulaştı.

Dünya

23.01.2024, 18:12

Biden'ın tur güzergahı Vatikan, Roma ve Glasgow'u kapsıyor. Biden Roma'da gerçekleşecek olan G20 ve İskoçya'nın Glasgow kentinde başlayacak 26. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansına (COP26) katılacak.

20 Ocak 2021'de görevine başlayıp ABD'nin ikinci katolik başkanı olan Biden, ilk olarak  Papa Franciscus ile görüşmek üzere Vatikan'a ulaştı. Biden ve Papa'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, iklim krizi ile mücadele ve yoksullara yardım gibi konuları görüşmesi bekleniyor. 

Biden, Papa ile görüşmesinin ardından Roma'da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ve Başbakan Mario Draghi ile ayrı ayrı görüşecek.

Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya nükleer silah yerleştirmek istiyorsunuz' Rusya, BMGK'nın uzay tasarısına veto etti! ABD tepki gösterdi: 'Uzaya... Haberi Görüntüle

BAKIN KENDİNİ NASIL TANITTI

Papalık Ev Yöneticisi Monsinyör Leonardo Sapienza ve diğer Vatikan yetkilileri tarafından karşılanan Biden, ‘'Geri dönmek güzel'' derken kendini, "Jill'in eşiyim'' diyerek tanıttı.

Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya bu kararı bekliyor... Karadeniz'de 3'lü müzakere: Ukrayna, Rusya ve Türkiye masaya oturdu: Dünya... Haberi Görüntüle

BIDEN'IN İKİLİ GÖRÜŞMELERİNE İLİŞKİN DETAYLAR PAYLAŞILMADI

Cuma günkü programının son ayağı olarak Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ikili görüşme gerçekleştirecek. Bu görüşme, ABD'nin Avustralya ile yaptığı denizaltı programının Fransa'yı kızdırmasının ardından Biden ve Macron'un ilk yüz yüze görüşmesi niteliğini taşıyor.

Biden, 30 Ekim Cumartesi ve 31 Ekim Pazar günü, Roma'daki G-20 Liderler Zirvesi'ne katılacak ve ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Beyaz Saray, Biden'ın yapacağı ikili görüşmelere ilişkin detayları henüz açıklamadı.

Cansız bedeni kukla gibi oynattı: Ölen amcasına kredi çektirmek istedi... Dolandırıcılıkta son nokta Cansız bedeni kukla gibi oynattı: Ölen amcasına kredi çektirmek istedi...... Haberi Görüntüle

BIDEN'IN SON DURAĞI GLASGOW

Roma'daki temaslarının ardından Biden, 1-2 Kasım'da İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen COP26'ya katılmak üzere bu kente geçecek.

Beyaz Saray, Biden'ın Glasgow'daki ikili görüşmelerine ilişkin de detay vermedi.

ABD Başkanı Biden, 2 Kasım'da, Glasgow'dan ayrılarak Avrupa turunu tamamlayacak ve 3 Kasım'da Washington'a dönecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading