Yandex Metrica

Başörtüsü özgürlüğü kampanyası bazı Fransız siyasetçileri rahatsız etti

Başörtüsü özgürlüğü kampanyası bazı Fransız siyasetçileri rahatsız etti

Avrupa Konseyi, başörtülü kadınlara saygı duyulması amacıyla yayınlanan kampanya görsellerini, bazı Fransız siyasetçilerin 'başörtüsüne saygı mesajlarının başörtü takmaya teşvik ettiği' söylemleri üzerine  kaldırdı. 

Dünya

23.01.2024, 18:14

Avrupa Konseyi, geçen hafta Müslümanları hedef alan ayrımcılığa son verilmesi için hazırlanan görseller yayınlamıştı.

Üniversiteler Gazze için İntifada'da!: ABD'deki iki üniversitede daha eylemler başladı Üniversiteler Gazze için İntifada'da!: ABD'deki iki üniversitede daha eylemler başladı Haberi Görüntüle

BAZI SİYASETÇİLER ÖZGÜRLÜKTEN RAHATSIZ OLDU

Fransa'da yayınlanan görsellerden birinde "Güzellik farklılıklardadır, tıpkı başörtüsünde özgürlük olduğu gibi" ifadelere de yer verilmişti. TRT'nin BBC'ye dayandırdığı haberine göre, yayınlanan kampanya görsellerinin ardından bazı Fransız siyasetçiler görsellerdeki mesajları kınayarak, başörtüsünün özgürlüğü temsil edemeyeceğini savunmuştu.

Bunun üzerine, başörtüsü takan Müslüman kadınlar ise Fransız siyasetçilerin bu tepkilerinin hem farklılıklara hem de ülkede kadınların istedikleri kıyafeti giyme hakkına saygı duymamak anlamına geldiğini paylaştı.

Gazze çığlığı ABD kampüslerinde! Dersler iptal edildi: Yüzlerce öğrenci gözaltında Gazze çığlığı ABD kampüslerinde! Dersler iptal edildi: Yüzlerce öğrenci gözaltında Haberi Görüntüle

'POSTERLER KADINLARI BAŞÖRTÜSÜ TAKMAYA TEŞVİK EDİYOR'

Fransa Gençlik Bakanı Sarah El Hairy, görsellerde başörtülü ve başörtüsüz kadınların yer almasının kendisini şok ettiğini söyledi. Hairy, bir Fransız kanalına verdiği söyleşide, posterin kadınları baş örtüsü takmaya teşvik ettiğini, hatta söz konusu mesajın Fransa'daki seküler değerlerle uyuşmadığını savundu.

Geçtiğimiz çarşamba günü BBC'ye konuya ilişkin bilgi veren Avrupa Konseyi, bu projenin daha iyi nasıl sunulabileceği üzerine çalıştıklarını ve paylaştıkları tweetleri sildiklerini belirtti.

Diğer taraftan bir Avrupa Konseyi sözcüsü de bu tweetlerin nefret söylemlerine karşı yürütülen bir kampanya çerçevesinde paylaşıldığını, kampanyanın Avrupa Konseyi'nin ayrımcılık karşıtı departmanı tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading