Yandex Metrica

Bahmut'ta ölen Türk'ün naaşı bina enkazında bulundu! Wagner şefi Amerikan ve Türk bayraklarıyla duyurdu

Bahmut'ta ölen Türk'ün naaşı bina enkazında bulundu! Wagner şefi Amerikan ve Türk bayraklarıyla duyurdu

Rus paralı asker şirketi Wagner milisleri Amerikan özel kuvvetler mensubu bir askeri çatışmada öldürdü. Wagner kurucusu Yevgeni Prigozhin, bombalanmış bir binanın enkazında bir de Türk vatandaşının naaşına ulaştıklarını açıkladı.

Dünya

18.02.2024, 18:51

Ukrayna doğusundaki Bahmut kentinde bir Amerikan bir de Türk vatandaşının cesetleri bulundu. Oldukça şiddetli bombardıman sonrası kenti birkaç gün önce ele geçiren Wagner birlikleri, eski bir özel kuvvet askeri olan Amerikalı Nicholas Maimer'in çatışmada ölü geçirildiğini duyurdu. 

Bahmut'ta çatışmada ölen Amerikalı askerin cesedi ve kimliği...

Sosyal medya hesabından bir görüntü yayınlayan Wagner kurucusu Yevgeni Prigozhin, çatışma sonrası ölü ele geçirilen Amerikalı asker dışında, bombalanmış bir binanın enkazından Türk vatandaşının çıkarıldığını, bu kişinin Bahmut'ta bir Türk kadınla birlikte yaşadığını ancak sözkonusu kadının cesedine ulaşamadıklarını iddia etti. 

Prigozhin, ölü bulunan Türk vatandaşının kimliğine ilişkin bilgi paylaşmadı. Amerikan askeri Nicholas Maimer ile enkazda buluduğu belirtilen Türk vatandaşının tabutları üzerine Amerikan ve Türk bayrakları koyduran Prigozhin, Türk çiftin can verdiği binayı Ukrayna güçlerinin havaya uçurduğunu ileri sürdü. 

Tabutları çivileyerek kapattıran Prigozhin, "Bir Amerikalı bir de Türkiye vatandaşının cenazesini mahkûmlarla birlikte iade ediyoruz" dedi. 

Kentte cesedi bulunan Türk vatandaşı ile enkaz altında henüz ulaşılamayan kadının kim oldukları henüz bilinmiyor. 

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Haberi Görüntüle

Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı yamyamlar yedi! Bu kez gaf değil: Biden ABD sömürgeciliğini böyle duyurdu: Amcamı... Haberi Görüntüle

RUSYA İÇİN BATAKLIK HALİNE GELMİŞTİ

Wagner, kentin ele geçirilmesinden sonra birliklerini Bahmut'tan çekmeye hazırlanıyor. Prigozhin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada sözkonusu bölgede Ukrayna güçlerinin 50 bin ilâ 70 bin arasında kayıp verdiğini, Wagner'in kaybının ise 20 bin civarında olduğunu öne sürmüştü. 

Amerikalı yetkililer ise Rusya'nın Bahmut'ta 20 binden fazla ölü, 80 bini aşkın yaralı olmak üzere 100 binin üzerinde kayıp verdiğini söylüyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading