Yandex Metrica

Türkiye'den gitti, Rus ordusuna yazıldı: 'Laz' kod adlı o asker kim?

Türkiye'den gitti, Rus ordusuna yazıldı: 'Laz' kod adlı o asker kim?

Ukrayna işgaline katılmak için Rus ordusuna yazılanlar arasında Türk vatandaşları da bulunuyor. Rus medyasına röportaj veren kimliği gizli 'Laz' kod adlı Türk, "Savaşı Rusya kazanacak" diyor.

Dünya

29.03.2024, 04:20

Rusya, Ukrayna işgali için seferberlik kapsamında pek çok ülkeden gönüllü asker toplamaya devam ediyor. Rus ordusu saflarında paralı milis olmak isteyen ya da Wagner şirketinde lejyoner olarak cephe hattına gitmek isteyenler, imzaladıkları sözleşmeyle birlikte eğitime alınıyor ve sonrasında Ukrayna topraklarına gönderiliyor. 

Afrikalı, Afgan, Suriyeli, Kazak, Kırgız, Tacik, Başkırd, hatta bazı Güney Amerikalıların bile Rus ordusuna yazıldığı süreçte Türk vatandaşlarının da aynı yolu takip ettiği ortaya çıktı. 

Rus haber ajansı Ria Novosti'de yayınlanan bir >görüntü izleyenleri şoke ediyor. 

"Türkiye'den gönüllüler Ukrayna'ya karşı savaşmak için Zaporijya'ya geldi" başlığıyla servis edilen habere göre, kendisinin 'Laz' kod adıyla çağrılmasını isteyen bir Türk gönüllü, savaş eğitimi almak üzere Sudoplatov Taburu'na katıldı.

Yalnız olmadığını, arkadaşlarıyla birlikte Rus ordusuna yazıldığını anlatan Türk gönüllü, "Biz Nazilere karşıyız. Sahada neler döndüğünü biliyoruz. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı değil, onu yöneten Nazilere karşı savaştığını biliyoruz" diyor. 

İngiliz basını 'utanç verici' diyerek duyurdu! Megan Markle kıskançlığı yüzünden alay konusu oldu! Prens Harry'e bir yasak daha koydu! İngiliz basını 'utanç verici' diyerek duyurdu! Megan Markle kıskançlığı yüzünden... Haberi Görüntüle

BU SAVAŞI RUSYA KAZANACAK

'Z' işaretli Rus üniforması giyen 'Türk', görüntülerde şunları söylüyor:

"Ben Türkiye'den geldim. Burada olmamın sebebi, bugün Türkiye'de ve Suriye'de ne oluyorsa, aynı şey Rusya'da oluyor. Bugün bütün emperyalist güçler orada... Orada Ukrayna askerlerinin olmadığını biliyoruz. Bu savaşı Rusya kazanacak. Türkiye'de askerlik yaptım ama çatışma yaşamadım. Buraya gelmemi çok iyi karşıladılar. Birçok arkadaşım da buraya gelmek istiyor ama vize probleminden ötürü gelemiyorlar."

'Kuzon' kod adını kullanan başka biri ise "Teröristlerin ABD tarafından desteklendiğini herkes biliyor. Ukraynalılar ya da Suriyeliler değil, ABD destekli teröristler var. Bu işten para kazanıyorlar" ifadelerini kullanıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading