Yandex Metrica

Azerbaycan ile Ermenistan arasında neler oluyor? Tüm detaylarıyla canlı takip

Azerbaycan ile Ermenistan arasında neler oluyor? Tüm detaylarıyla canlı takip

Azerbaycan'a ait mevzilerin Ermenistan tarafından top atışına tutulmasıyla başlayan iki ülke arasındaki gerilim bugün itibariyle devam ediyor. Azerbaycan, Ermenistan'ın provokasyonu sonucu çıkan çatışmada 42'si askeri personel, 8'i sınır muhafızı olmak üzere 50 askerin şehit olduğunu açıkladı.

Dünya

04.02.2024, 17:40

Azerbaycan'a ait mevzilerin Ermenistan tarafından top atışına tutulmasıyla başlayan iki ülke arasındaki gerilim bugün itibariyle devam ediyor. Azerbaycan tarafından yapılan duyuruya göre, şimdiye kadar 50 Azerbaycan askeri şehit oldu. Şehit haberleri, Türkiye'yi yasa boğdu. Siyasilerden peş peşe taziye mesajları paylaşıldı.

Peki, 14 Eylül itibariyle Azerbaycan-Ermenistan sınırında neler oluyor? TRHaber, dakika dakika takip ediyor.

Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a iki ay süre tanıdı Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a... Haberi Görüntüle

14 EYLÜL 2022 AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ÇATIŞMASINDA SON DURUM

17:18 - Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Sıkıyönetim ilanı taslağı masamda. Rusya'dan askeri destek talebinde bulunduk." dedi. Paşinyan ayrıca, Azerbaycan'ın, 10 kilometrekarelik Ermeni topraklarını ele geçirdiğini açıkladı.

17:02 - Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eyvazov, "Azerbaycan her bir saldırıya yanıt verecek, şehitlerimizin kanı yerde kalmadı" açıklamasında bulundu.

16:17 - Ermenistan 105 askerini kaybettiğini açıkladı.

15:44 - Azerbaycan, Ermenistan'ın provokasyonlarıyla başlayan çatışmada ölen yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerini teslim etmeye hazır olduğunu bildirdi.

15:43 - Ermenistan Savunma Bakanlığı, "Azerbaycan sınırındaki durum son derece ağırlaştı." açıklamasında bulundu

11:56 - İran Cumhurbaşkanı Reisi, "Ermenistan’ın güvenliği bizim için önemlidir" açıklamasında bulundu.

11:40 Kapan 'da bulunan Ermenistan Ordusuna ait mevziler Bayraktar TB2'ler tarafından imha edildi.

11:30 Goris de bulunan Ermenistan Ordusuna ait mevziler Azerbaycan tarafından topçu ateşi ile vuruluyor.

10:30 - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Kalıcı bir barış ve istikrar istiyorsak Ermenistan provokasyonlarından vazgeçmeli. İş birliğine yönelik samimi adımlar atmalı.' dedi.

10:01 - Kazakistan ve Kırgızistan Kolektif Güvenlik Örgütü, Azerbaycan Ermenistan çatışmasına müdahalesini öngören kararını veto etti.

10:00 - Türk Devletleri Teşkilatı, Azerbaycan'ın uluslararası kabul görmüş sınırlarının toprak bütünlüğüne ve dokunulmazlığına desteğini yinelemekte ve Ermenistan'ı iki komşu ülke arasında varılan mevcut anlaşmalara uymaya çağırmaktadır. açıklaması yaptı

09:22 - Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Kelbecer ve Laçın'daki Azerbaycan ordusuna ait mevzilerin, Ermenistan ordusunca top atışına tutulduğunu duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, "Ateşkese rağmen dün gece ve bu sabah saatlerinde Kelbecer ve Laçın'daki birliklerimiz, Ermenistan ordusunca havan topu ve toplarla ateş altına alındı. Buradaki birliklerimiz de misillemede bulundu." denildi.

01:29 - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ermenistan'ın saldırılarında şehit olan Azerbaycan askerlerine Allah'tan rahmet, Azerbaycan halkına başsağlığı diledi.

00:42 - Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ), Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalar nedeniyle durum hakkında rapor hazırlamak üzere Ermenistan’a heyet gönderilmesine karar verdi.

00:35 - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların durdurulması için başta Rusya olmak üzere, bölge ülkelerine taraflar üzerinde yapıcı etkilerini kullanması çağrısında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading