Yandex Metrica

Avrupa Parlamentosu İran Devrim Muhafızlarını terör örgütü olarak kabul etti! Yaptırımların genişletilmesi talep edildi

Avrupa Parlamentosu İran Devrim Muhafızlarını terör örgütü olarak kabul etti! Yaptırımların genişletilmesi talep edildi

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği tarafından İran'a daha fazla yaptırım getirilimesi ve İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'ye yaptırım uygulanmasını, Devrim Muhafızları Ordusunun AB terör listesine alınması taleplerini içeren karar tasarısını kabul etti.

Dünya

23.01.2024, 20:20

Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen AP Genel Kurulunda yapılan oylamada, kabul edilen bağlayıcılığı bulunmayan tasarıda, İran'da insan hakları ihlallerinden sorumlu kişilerin AB'nin yaptırımlarına maruz kalması talep edildi. 

İran'ı vurmaya hazırlanan İsrail'i durduran telefon: Bu gece değil İran'ı vurmaya hazırlanan İsrail'i durduran telefon: Bu gece değil Haberi Görüntüle

PROTESTOCULARIN SERBEST BIRAKILMASI GEREKTİĞİ BİLDİRİLDİ 

Söz konusu tasarıda, İran'da Mahsa Emini'nin gözaltına alındıktan sonra ölmesinin ardından başlayan protestolar nedeniyle verilen idam cezalarının kınandığı, gözaltına alınan göstericilerin serbest bırakılması gerektiği ifade edildi.

Milletvekilleri, bunun dışında İran'a Ukrayna'daki savaşta Rusya'ya verdiği insansız hava araçları ve karadan karaya füzeler nedeniyle daha fazla yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti.

Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Katil İsrail'den İran'a tehdit: Sonuçlarına katlanacaklar Haberi Görüntüle

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNE ALINDI 

Tasarıda Hamaney ve Reisi dışında Başsavcı Muhammed Cafer Muntazeri'ye, Devrim Muhafızları Ordusuna yaptırım uygulanması, Devrim Muhafızları Ordusu ve onunla bağlantılı tüm şirket ve vakıfların, Besic milis gücünün ve Kudüs gücünün AB terör listesine alınması talep edildi.

İran Meclisi, AP'nin İran Devrim Muhafızları Ordusunun "terör" listesine alınmasını talep eden tasarı kabul edildi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading