Yandex Metrica

Avrupa'da mülteci pazarı: Listelerden seçiyorlar, dinlerine göre eliyorlar

Avrupa'da mülteci pazarı: Listelerden seçiyorlar, dinlerine göre eliyorlar

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 13. gününde devam ederken sınırda yaşanan insanlık dramı bir kez daha gösteriyor ki Avrupa ülkeleri Ukrayna'dan kaçanlar ile Afrika ve Ortadoğu'dan gelen mülteciler arasında ayrımcılık yapıyor. Ve öyle ki Avrupa'nın ikiyüzlü politikacıları yaptıkları ayrımı bir meziyetmiş gibi göstermekten, Ortadoğulu ve Afrikalı insanları Ukraynalı mülteciler karşısında küçük görmekten geri durmuyor.

Dünya

23.01.2024, 18:56

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları artarak devam ederken birçok Ukraynalı mülteci evlerini terketmek zorunda kaldı. Yaklaşık 2 milyon mülteci komşu ülkelere geçmek için sınırda sırasını bekliyor.
Savaş erkekleri ülkede kalmaya zorlarken kadınlar ve çocuklar yurtdışından sığınma talebinde bulunmak üzre sınır geçişlerinde mücadele veriyor.

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

'İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDAN BU YANA AVRUPA'DA EN HIZLI BÜYÜYEN MÜLTECİ KRİZİ'

Middle East Eye'nin aktardığı habere göre, BM Mülteciler Yüksek Komiseri durumun vehametini İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da en hızlı büyüyen mülteci krizi olarak değerlendirdi.

Polonya'da bir milyonun üzerinde, Macaristan'da 180,00, Slovakya'da 128.000, Moldova'da 83.000 ve Romanya'da 79.000 olmak üzere birçok Avrupa ülkesi Ukraynalı mültecileri sıkıntısız bir şekilde kabul etti.

Avrupa'da sağcı ve ırkçılıkta nam salmış politikacılar bu fırsatı Ukraynalı mülteciler ile başka yerlerden, yani Orta Doğu ve Müslüman ülkelerden gelenler arasında bir ayrım yapmak için kullandılar. 

ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar verelim? ABD'li Senatör'den hükümete İsrail tepkisi: Size neden 10 milyar dolar... Haberi Görüntüle

'MÜSLÜMANLARI DEĞİL UKRAYNALI MÜLTECİLERİ KABUL ETMEMİZ GEREKİYOR'

İspanyol kongre üyesi ve sağcı Vox partisinin lideri Santiago Abascal yaptığı skandal açıklamada ülkesinin Müslümanları değil Ukraynalı mültecileri kabul etmesi gerektiğini söyledi. 

Geçen hafta parlamentoya hitaben yaptığı konuşmada, " Ortadoğu ve Afrikalı mülteciler ile Ukraynalı mülteciler arasındaki farkı herkes görebilir ve Avrupa'yı istikrarsızlaştırmak ve sömürgeleştirmek amacıyla Avrupa sınırlarına saldıran Müslüman kökenli, askerlik çağındaki genç erkeklerin işgali arasındaki farkı anlayabilir" dedi. 

Ülkenin sosyal güvenlik ve göç bakanı, yaklaşık 6.000 mültecinin İspanya'ya varacağını doğruladı.

Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın imzalanmasını engelledi' Lavrov, İsviçre'de düzenlenecek barış konferansından ümitsiz: 'Batılı ülkeler, İstanbul'daki anlaşmanın... Haberi Görüntüle

FAŞİZM KOKAN AÇIKLAMA

Bu arada Bulgaristan'da Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Avrupa dışından gelen mültecilerin terörizm ve suçla bağlantılı olduğuna dair ırkçı açıklamalrda bulundu.

Ukraynalıları kastederek gazetecilere verdiği demeçte, “Bunlar alıştığımız mülteciler değil… bu insanlar Avrupalı” dedi. 

"Bu insanlar zeki, eğitimli insanlar... Alıştığımız mülteci dalgası bu değil, kimliğinden emin olamadığımız, geçmişi belirsiz, terörist bile olabilecek insanlar."

Başka bir deyişle, mevcut mülteci dalgasından korkan tek bir Avrupa ülkesi yok” dedi.

Suriyeli gazeteci Okba Mohammad , Associated Press'te aktarıldığı üzere, ifadenin "ırkçılık ve İslamofobik" olduğunu söyledi.

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

YUNAN MİLLETVEKİLİNDEN ALAYCI İFADE: AFRİKA'NIN UZAK BİR BÖLGESİNDE KATLİAMDAN BAHSETMİYORUZ

Yunanistan'da iktidar partisi milletvekili Dimitris Kairidis canlı yayında yaptığı açıklamada , "Avrupa'nın göbeğinde oturmak ve katledilmek… ve bunu alaycı bir şekilde söylemek isterseniz, burada Afrika'nın uzak bir bölgesinde bir katliamdan bahsetmiyoruz. dindar olmayan insanlarla, ama - oldukça alaycı bir şekilde söylemek gerekirse, kulağa politik olarak alışılmışın dışında geliyor biliyorum, ama ne yazık ki bu da geçerli - bizden olan Hıristiyanlar, beyazlar, Avrupalılar bizden geliyor".

Başka bir yerde, Danimarkalı Muhafazakar politikacı Marcus Knuth, Irak, Suriye, İran ve Afganistan'a ilişkin rakamların daire içine alındığı Ukrayna'da mahsur kalan üçüncü ülke vatandaşlarının (TCN) sayısını gösteren bir belgenin resmini tweetledi. 

“Elbette tüm Ukraynalılara yardım edeceğiz. Ancak Ukrayna'da sığınma hakkı olan 2.300 Afgan ve Suriyeliyi vb. ve Orta Doğu'dan potansiyel olarak +10.000'e kadar daha fazlasını davet etmeye hayır diyoruz” dedi. 

Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek paylaştı! Ermenistan kabul etti: iade edilecek! Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek paylaştı! Ermenistan kabul etti: iade... Haberi Görüntüle

MÜSLÜMANLAR VE AVRUPALILAR ARASINDA AYRIŞTIRMAYA TEPKİLER BÜYÜYOR

Danimarka ise mülteciler için skandal bir yasa çıkarmıştı. Ancak bu yasadan Ukraynalı mültecileri muaf tuttu. Yasaya göre mültecilerin eşyalarına el konuluyor. Bu yasa Ortadoğulu ve Afrikalı mültecileri kapsıyor.

Ukrayna'daki savaşın tonu ve söylemi, ayrımcılık ve çifte standart suçlamalarıyla geniş çapta eleştirildi. Birçok medya kuruluşu, ırkçı kinayeler yayınladıkları için , genellikle 'uygar' Ukraynalılar ile Orta Doğu'daki savaşlardan kaçanlar arasında karşılaştırmalar yaparak kınandı.

Cumartesi günü, Filistinli süper model Bella Hadid , Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı Filistin ve Çin de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanında acı çeken Müslümanlara aynı düzeyde tepki verilmesini talep eden bir Instagram gönderisini  paylaştı .

Geçen hafta bir Türk futbolcu , Orta Doğu'daki savaş mağdurlarıyla dayanışma eksikliğini öne sürerek Rusya'nın işgalini kınayan savaş karşıtı bir tişört giymeyi  reddetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading