Yandex Metrica

Asya Pasifik'te yeni gerilim! Çin'den gözdağı uçuşları: Orta çizgiyi geçti

Asya Pasifik'te yeni gerilim! Çin'den gözdağı uçuşları: Orta çizgiyi geçti

Tayvan lideri Tsai'nin ABD ziyaretinin ardından Çin-Tayvan krizi had safhaya ulaştı. Çin'in Tayvan İşleri Ofisi Sözcüsü, Tsai'yi açıkça tehdit ederken Çin uçakları Tayvan boğazında orta çizgiyi aştı.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Tayvan lideri Tsai Ing-wen'in ABD ziyaretinin ardından Tayvan ile Çin arasında gerilim yeniden had safhaya çıktı. Tsai'nin New York'a ulaşmasının ardından Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'e ait 19 askeri hava aracının Tayvan Boğazı'nda tarafların hava ve deniz etki alanlarını sınırlandırdığı varsayılan "orta çizgiyi" geçtiği uçuşlar yaptığını bildirdi.

İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı İspanya ve Barbados Filistin Devleti'ni tanıma kararı aldı Haberi Görüntüle

ÇİN UÇAKLARI ORTA ÇİZGİYİ GEÇTİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada dün yerel saatle  13.00'e kadar kuzey, orta ve güney bölgelerde 5 devriye grubu içinde 9 hava aracının orta çizgiyi geçtiği kaydedildi.

Tayvan ordusunun durumu izlediği ve askeri vasıtaları ile gerilimi yükseltmeden cevap verdiği belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

Çin ordusu, bu bilinçli eylemiyle bölgesel istikrarı tehlikeye atmakta, gerilime yol açarak ekonomik kalkınmaya ve güvenliğe zarar vermektedir.

Tayvan savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada ise dün akşamdan bu sabah saatlerinde kadar 18 askeri hava aracı ve 4 savaş gemisinin Ada çevresinde görüldüğünü duyurdu. Açıklamada 1 "SU-30", 2 "J-10", 2 "J-11", 4 "J-16" savaş uçakları ile "CH-4" tipi silahlı dronun olduğu 10 askeri hava aracının orta çizgiyi geçtiği belirtildi.

Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Haberi Görüntüle

ÇİN'DEN ABD'YE GİDEN TAYVAN LİDERİNE AÇIK TEHDİT

Tayvan lideri Tsai 29 Mart'ta Orta Amerika ülkeleri Guatemala ve Belize'yi ve ABD'de New York ve Los Angeles'i ziyaret edeceği 10 günlük yurt dışı gezisine çıkmıştı. . Tsai'nin Los Angeles'da ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile görüşmesi bekleniyor.

Çin Devlet Konseyine bağlı Tayvan İşleri Ofisi Sözcüsü Cu Fınglien, Tsai'nin ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, "Eğer Tayvan lideri Tsai, McCarthy ile buluşursa bu, 'tek Çin' ilkesini ihlal eden bir provokasyon olur. Bu durumda kararlı karşı tedbirler alırız." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading