Yandex Metrica

Almanya'dan teröre aleni destek! AK Partili Açıkgöz'ün konuşması üzerine Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Almanya'dan teröre aleni destek! AK Partili Açıkgöz'ün konuşması üzerine Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Almanya, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisinin AK Parti milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün Neuss kendtindeki konusşması nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını ve tepki gösteridliğini aktardı. Açıkgöz konuşmasında terör örgütü PKK ve FETÖ'yü 'yok edeceklerini' söyleyerek, Bunlara Türkiye'de yer vermeyeceğiz, orda bitirdik, Allah'ın izniyle dünyanın neresinde olursa olsun saklandıkları deliklerden çıkarıp yok edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Dünya

23.01.2024, 20:19

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 13 Ocak'ta Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun Neuss kentindeki şubesinde bir konuşma yaptı. Açıkgöz, konuşmasında terör örgütü PKK ve FETÖ mensuplarını 'yok edeceklerini' söyledi.

BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak durulmalı BMGK olağanüstü toplandı! Guterres'ten İran-İsrail açıklaması: Her türlü adımdan uzak... Haberi Görüntüle

SAKLANDIKLARI DELİKTEN ÇIKARIP YOK EDECEĞİZ

Almanya'daki Türklere "uyanık olmalarını" söyleyen Açıkgöz, "Bunlara Türkiye'de yer vermeyeceğiz, orda bitirdik, Allah'ın izniyle dünyanın neresinde olursa olsun saklandıkları deliklerden çıkarıp yok edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açıkgöz’ün, "Onlara Türkiye'de yaşam hakkı tanımadığımız gibi Almanya'da da tanımayacağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar PKK denen terör örgütünü, FETÖ denen terör örgütünü bitireceğiz" ifadeleri FETÖ VE PKK'yı besleyen Almanya'yı rahatsız etti.

AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz

Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden gelen askeri yardımları yaptı' Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden... Haberi Görüntüle

ALMANYA'DAN TERÖRE ALENİ DESTEK

FETÖ'cülerin ve PKK'lıların yuvası haline gelen Almanya, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği aracılığıyla AK Parti Milletvekili Musta Açıkgöz'ün Neuss kentindeki konuşmasına tepki göstererek hadsiz ifadeler kullandı. 

Almanya Dışişleri Bakanlığı, "Türk Büyükelçiliği'nin" bakanlığa çağrıldığını ve Neuss kentindekine benzer etkinliklerin tekrarlanmaması için Ankara’nın uyarıldığını Twitter paylaşımıyla duyurdu. Bakanlık, "Almanya’da, kışkırtma ve nefret söylemlerine yer yok" mesajını paylaşarak teröre aleni desteğini bir kez daha gösterdi.

'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! 'Sübyancı'ya mahkemeden rekor tazminat: Tam 7 milyon 200 bin lira! Haberi Görüntüle

TEHDİT ETMEYE KALKIŞTILAR

Bakanlık paylaşımında hadsiz ifadelerinde ötesine giderek tehdit etme cürretinde de bulundu. Türk siyasetçilerin Almanya’da ancak Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan izin alınması kaydıyla seçim etkinliği düzenleyebileceği bildirilirken açıklamada, “Türk temsilciler oyun kurallarına uymadıkları takdirde, bunun sonuçlarını değerlendirmek zorundayız” denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading