Yandex Metrica

Almanya'dan kritik 'Rusya' hamlesi: Gaz yerine kömür!

Almanya'dan kritik 'Rusya' hamlesi: Gaz yerine kömür!

Almanya, Rusya'dan gaz arzının kısılması üzerine kömür yakıtlı santrallerde daha fazla üretim yapma ve kapatılan bazı santrallerin yeniden devreye alınmasına kararı verdi.

Dünya

23.01.2024, 19:26

Rusya'nın şubat ayında başlayan Ukrayna'yı işgal girişimi sonrası Avrupa ülkeleri alternatif çözümler arıyor. Enerjide hem yükselen fiyatlar hem de tedarik sıkıntılarına çözüm aramaya devam ediyor. Almanya, Rusya'dan gaz arzının kısılması üzerine kömür yakıtlı santrallerde daha fazla üretim yapma ve kapatılan bazı santrallerin yeniden devreye alınmasına kararı verdi.

Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Belçika'da PKK operasyonları başladı: Örgütün televizyon kanallarına dev operasyon! Haberi Görüntüle

GAZ YERİNE KÖMÜR SANTRALLERİNİN DAHA FAZLA KULLANILMASI GEREKECEK

Son olarak Rus enerji firması Gazprom Kuzey Akım 1 boru hattından Avrupa'ya sağladığı doğalgazda kısıntıya gideceğini duyurmuştu. Bunun üzerine Almanya Ekonomi Bakanı ve Yeşiller Partisi üyesi Robert Habeck bugün yaptığı açıklamasa Rusya'dan tedarikin düşmesiyle oluşan açığı kapatmaları gerektiğini söyledi. Almanya Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Gaz tüketimini azaltmak için elektrik üretiminde daha az gaz tüketilmeli. Gaz yerine kömür santrallerinin daha fazla kullanılması gerekecek" ifadeleri yer adlı. Bakanlık kömür santrallerinin yeniden devreye alınmasıyla ülkenin elektrik üretim kapasitesinin gerektiğinde 10 gigawatt artacağı bilgisini paylaştı.

Rusya'nın gaz kısıntısı kararının siyasi olduğunu ifade eden Bakan Habeck de elektrik üretiminden çok şu anda alınan gazın depolama tesislerine yönlendirilmesi gerektiğini belirterek "Aksi halde kış zorlu geçecek" dedi.

Alman basını gaz depolama tesislerinin şu anda yüzde 57 doluluk oranında olduğunu bildirirken hükümet kasıma kadar bu oranı yüzde 90'a ulaştırmak istiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading