Yandex Metrica

Almanya'da sağlık skandalı: Türk hastanın yanlış ayağını ameliyat ettiler!

Almanya'da sağlık skandalı: Türk hastanın yanlış ayağını ameliyat ettiler!

Almanya'da ihmalkar doktor Berlin’deki Türk vatandaşı Tuna Kara'yı yanlış ayağından ameliyat etti. Daha da vahimi doktorlar ameliyat sonrası dahi hatanın farkına varmadı. Durumu fark eden Kara, doktor ve hastaneyi şikayet etti.

Dünya

23.01.2024, 22:16

Rusya-Ukrayna Savaşı ve pandeminin getirdiği yükle enerji ve gaz krizine saplanan Almanya'da ekonominin yanı sıra sağlık sektörü de derinden etkilendi.  Ülkede son dönemlerde sağlık hizmetlerinde ve hizmet kaletesinde ciddi problemler baş gösterdi. 

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip... Haberi Görüntüle

AYAĞINI KAYBEDİYORDU

Doktorlar çalışma koşullarından dolayı sıkça eylem yaparken hastalar da bu durumdan etkileniyor. Almanya'da doktorların ilgisizliği az daha bir Türk hastayı ayağından ediyordu. Türk vatandaşı Tuna Kara, futbol oynarken geçirdiği sakatlıktan dolayı sol iç bağları kopması nedeniyle Berlin'deki bir hastanede ameliyat oldu. Ameliyat sonrası narkozdan çıkan Kara, yanlış ayağının ameliyat edildiğini görünce şaşkınlık yaşadı.

Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar kameralara yansıdı Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar... Haberi Görüntüle

BÜYÜK GAFLET

Tuna Kara, yaşadıklarını TRT Haber'e anlattı. Tuna Kara, "Sol ayağımı hazırladılar, tıraşladılar, çarpı atıllar. Ameliyattan çıktığımda sağ ayağımı ameliyat etmişler. Onu da ben söyledim onlara. Farkında değillerdi." sözleriyle şaşkınlığını dile getirdi. Tuna Kara'nın yanlış ameliyat edildiğini fark eden hastane yönetimi, Türk hastadan özür dilemekle yetindi.

Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler kameralara yansıdı Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler... Haberi Görüntüle

DAVA EDECEKLER

Tuna Kara, yaşanan süreci şu sözlerle anlattı: "İlk uyandığımda sağ ayağımda ağrı vardı. Hemşire hanım sordu ağrım var mı diye. 'Evet, sağ ayağım ağrıyor.' dedim. 'Normal. Sağ ayağından ameliyat oldu.' dedi. Ama sol ayağım ameliyat olacak dediğimde raporlara baktı ve koşa koşa doktorun yanına gitti. Doktoru çağırdı. Doktorla birlikte geriye geldiler. Beni başka odaya aldılar. Özür dilediler. Yarın diğer ayağımı ameliyat edeceklerini söylediler. Ailem geldi, konuştuk. Bu hastanede ameliyat olmayacağımızı kararlaştırdık. Başka bir hastaneden randevu aldık."

İnsan hayatının bu kadar ucuz olmadığını söyleyen Kara ailesi, ameliyatı yapan doktor ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading