Yandex Metrica

Almanya 135 kişilik uçakla Kabil'den sadece 7 kişiyi tahliye etti

Almanya 135 kişilik uçakla Kabil'den sadece 7 kişiyi tahliye etti

Sosyal medyaya düşen uçak görüntüsü skandalıyla eleştirilen Almanya, 135 kişilik devasa kargo uçağıyla Kabil'den sadece 7 kişiyi tahliye etti

Dünya

23.01.2024, 17:49

Almanya'nın, Afganistan'ın başkenti Kabil'e gönderdiği 135 kişilik A400 tipi askeri kargo uçağıyla yalnızca 7 kişiyi tahliye etmesi, sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Almanya'nın en çok tanınan sanatçılarından Igor Levit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu felaket karşısında, uçağı insanlarla doldurmamak, kıyaslanamaz bir şekilde insanlık dışı. Bu utanç verici. Savaşın ne olduğunu anlamayan sorumlular. Söyleyecek söz bulamıyorum. Yedi kişi sadece yedi. Çünkü diğerleri listede değildi." ifadelerini kullandı. Sanatçı, Almanya'nın Kabil'den tahliye operasyonundaki skandalına tepki gösterdi.

ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz ABD'den İsrail'in savaş kararına ilişkin açıklama: Sürece dahil değiliz Haberi Görüntüle

ALMANYA'YA ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI

Gazeteci Hasnain Kazim da "Merhaba Federal Ordu, inme şansınız olan Kabil'den yedi, sadece yedi kişiyi mi kurtardınız? Listenizde sadece bu insanlar olduğu için mi? Ciddi misiniz?" sorularını sorarak tahliye operasyonunu eleştirdi.

Başka bir sosyal medya kullanıcısı da "Boş bir uçakta yedi kişi. Diğerleri listede değildi. Avrupa Birliği'nin insanlığı budur. Bunlar sizin Hristiyan değerlerinizdir." ifadelerine yer vererek sert tepki gösterdi.

Öte yanında Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kabil'den sadece 7 kişi tahliye edilebildiği ifade edilerek buna gerekçe olarak havalimanına gelen yolların tehlikeli olması ve tahliye edilecek kişilerin havalimanına ulaşamaması gösterildi.

Açıklamada, tahliyelerin devam etmesi için yoğun çaba harcanmaya devam edileceği vurgulandı. Alman yetkililerin tahliye operasyonu başarısızlığının ardından bir sonraki uçakta 135 kişi kapasiteli A400 uçağına 200 kişi almayı hedeflediği öğrenildi.

Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler kameralara yansıdı Füzeler televizyon kulesini ikiye böldü: 12 Eylül saldırısını anımsatan görüntüler... Haberi Görüntüle

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEINMEIER KONUŞTU

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, Kabil’deki skandal görüntülere ve Afganistan’daki mevcut gelişmelere kimsenin kayıtsız kalamayacağını söyledi.

Steinmeier, "Kabil havaalanındaki çaresizliğin görüntüleri Batı siyaseti için utanç verici" dedi. Almanya’nın şimdi Afganistan’daki vatandaşlarını ve Almanya’ya yardım eden Afganları tahliye etmesi gerektiğini aktaran Steinmeier, Afgan hükümetinin hızlı yıkılması ve Taliban’ın direniş olmadan ülke yönetimini ele geçirmesinin gelecekte kalıcı izler bırakacağını belirtti. Steinmeier ayrıca Afganistan’da yıllar boyu süren çabaların başarısızlığa uğramasının "temel soruları" gündeme taşıdığını dile getirdi.

Alman Cumhurbaşkanı, bu soruların hızlı değil, dürüst bir şekilde cevaplandırılması gerektiğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading