Yandex Metrica

Almanların yüzde 20'si Merkel'i geri istiyor: Sosyal Demokratlar eleştiri oklarının hedefinde

Almanların yüzde 20'si Merkel'i geri istiyor: Sosyal Demokratlar eleştiri oklarının hedefinde

Almanya'nın eski Şansölyesi Angela Merkel'in 16 yıllık iktidarının ardından yönetime geçen Sosyal Demokratlar dış politikadan, maliyeye ve denetimlere birçok konuda pasif yönetimleriyle hem Avrupa'nın hem de Almanya'nın eleştiri oklarının hedefi oldu. Son dönemde yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre Almanların yüzde 20'si eski Şansölye Merkel'i geri istiyor.

Dünya

23.01.2024, 20:06

Almanya eski Şansölyesi Angela Merkel'in makamından ayrılmasının ardından yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen Alman halkı Merkel'in dönmesini istiyor.

Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Konsolosluk misillemesi için İran'dan İsrail'e net mesaj: Meşru savunma! Haberi Görüntüle

ALMANLARIN YÜZDE 20'Sİ MERKEL'İ GERİ İSTİYOR

Almanya'da kamuoyu araştırma enstitüsü Civey tarafından Funke medya grubuna bağlı gazeteler için yapılan bir anketin sonucuna göre Almanların yüzde 20'si 16 yıl boyunca farklı hükümetlere liderlik yapan Merkel'in yeniden şansölye olmasını istiyor.

Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini: Enflasyon düşecek ekonomi büyüyecek Haberi Görüntüle

SHCOLZ HÜKÜMETİ HEM MUHALEFETİN HEM AVRUPA'NIN HEDEFİ

Angela Merkel'in ardından şansölyelik koltuğuna Sosyal Demokrat Olaf Scholz geçmişti. Sosyal Demokratların yönetimdeki pasif tutumları geçtiğimiz bir yıl içinde çok fazla eleştiri aldı. Öte yandan Şansölye Scholz'ün Çin ile anlaşmayı benimsemesi de eleştiri konusu olmuş ve koalisyon hükümetinde çatlak oluşturacağı söylenmişti.

Sosyal demokratlar, Rus doğalgazına bağımlılık ve maliye-denetleme konusundaki sorunları çözememeleri nedeni ile de hem Almanya içinde hem de Avrupa'da eleştiri oklarının hedefi oldu.

Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor: Bir ulus topyekün yok oluyor! Hedef sadece Gazze değil: İsrail bombaları bin yıllık tarihi siliyor:... Haberi Görüntüle

SOSYAL DEMOKRATLAR PASİF VE TEPKİSİZ

Ukrayna Savaşı'nın ardından Rusya'ya yaptırım uygulamak konusunda çekincede kalan ve Donbas savunması için kurulan uluslararası koalisyona katılmayı reddeden Scholz, Kiev'e tank ve zırhlı askeri personel göndermeye hazır olmadıklarını söylemişti. Almanya muhalefeti ise Scholz'ü “Almanya daha önce hiçbir uluslararası krizde bu kadar izole edilmedi ve bu kadar tepkisiz kalmadı” şeklinde eleştirmişti.

Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Askerlikten kaçan sığınmacıları toplayıp sınır dışı edecekler: Haydi cepheye! Haberi Görüntüle

MERKEL HALA DÜNYA GÜNDENİNİ ETKİLİYOR

Sosyal Demokratların pasifliğinin aksine eski şansölye Angela Merkel açıklamaları ile hâlâ dünya gündeminde geniş yankı uyandırıyor. Angela Merkel son olarak 25 Kasım'da Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin hakkında yaptığı açıklama ile uluslararası basında gündeme oturdu.

Alman yayın kuruluşu Der Spiegel'e konuşan Merkel, şansölyelik koltuğundaki son günlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ukrayna'yı işgal etmemesi için ikna edecek gücünü kaybettiğini söylemiş ve “Sonuçta herkes sonbaharda gideceğimi biliyordu. Putin için sadece güç önemlidir” demişti.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading