Yandex Metrica

Alman bakan askeri helikopterle oğlunu tatile götürdü! 'Hava kuvvetleri Lutfhansa ile karıştırılmamalı'

Alman bakan askeri helikopterle oğlunu tatile götürdü! 'Hava kuvvetleri Lutfhansa ile karıştırılmamalı'

Almanya'da Savunma Bakanı Christine Lambrecht oğlu ile birlikte devlete ait askeri helikopterle yaptığı özel gezi sebebiyle halkın tepkisiyle karşılaştı.

Dünya

23.01.2024, 19:23

Almanya'da Savunma Bakanı Christine Lambrecht'in oğlu ile birlikte devlete ait askeri helikopterle özel geziye çıkması tepkilere sebep oldu. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada uçuş bedelinin ödendiği söylense de eleştiriler kesilmesi. 

CDU-CSU grubunun Federal Meclis'teki sekreteri Thorsten Frei, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, "Bundeswehr'i (Alman Silahlı Kuvvetleri) özel ve partizan amaçlarla kullanmak kabalıktır. Savunma Bakanı daha fazla incelik göstermeli ve hava kuvvetlerini ana Alman havayolu şirketi Lufthansa ile karıştırmamalı" ifadelerine yer verdi. 

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

'PROSEDÜR OLDUKÇA OLAĞANDIŞI' 

Koalisyon ortağı Yeşiller ve Hür Demokrat Parti üyesi Federal Meclis'teki savunma komitesinin başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann, prosedürün oldukça olağandışı olduğunu ifade ederek bir açıklama yapılması gerektiğini belirtti.

Bakan Lambrecht ve 21 yaşındaki oğlu Alexander Lambrecht, nisan ayı ortasında askeri bir helikopterle Schleswig-Holstein'daki Sylt adasına özel bir konaklama için gitmişti.

Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Haberi Görüntüle

ÖNCE TABUR ZİYARETİ SONRA TATİL 

Burada bir taburu ziyaret eden Lambrecht daha sonra Paskalya tatili için oğlu ile birlikte Cougar tipi helikopterle adaya geçti. 

Bakanın oğlu, sosyal medyada helikopterde olduğunu gösteren bir fotoğraf paylaştı. Bakanlık Lambrecht'in oğlunun uçuş bedelini ödediğini belirtti. 

Alman basını Bild'in haberine göre Lambrecht oğlunu daha önce 7 kez yurt dışı gezisine götürdü ve masrafları ödedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading