Yandex Metrica

Alametler korkunç! Avrupa bir savaşın eşiğinde

Alametler korkunç! Avrupa bir savaşın eşiğinde

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal planı, liderleri buluşturan Münih Güvenlik Konferansı'nın başlıca konusu durumunda. İngiltere Başbakanı Johnson, Avrupa'nın bir savaşın eşiğinde olduğuna dikkat çekerek sahadaki alametleri 'korkunç' olarak niteledi.

Dünya

23.01.2024, 18:50

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline artık kesin gözüyle bakılıyor. Rus yanlısı ayrılıkçıların bulunduğu Luhansk ve Donetsk'ten sivillerin tahliyesi sürerken dünyadan gelen peşpeşe mesajların Kremlin üzerinde bir etki oluşturmaması dikkat çekiyor. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın dün gece yaptığı uyarıların ardından gözler bugün liderleri buluşturan Münih Güvenlik Konferansı'na çevrildi. Burada bir konuşma yapan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Putin'in niyetini tam olarak bilmiyoruz ama alametler korkunç" dedi.

Ukrayna'nın olası işgalinin demokratik bir devletin yıkımı anlamına geleceğini kaydeden Johnson, saldırıların şokunun dünyanın her yerinde yankılanacağının altını çizdi. 

Batı'nın Ruslara ve Rus devleti için stratejik öneme sahip şirketlere yaptırım uygulayacağını ve onların Londra sermaye piyasalarında finansman sağlamalarını imkansız hale getireceğini ifade eden Johnson, Batılı müttefikleri 'birlikte güçlü durmaya' çağırdı.

Moskova'ya karşı en sert ve güçlü yaptırım paketini hazırladıklarını söyleyen İngiltere Başbakanı, Avrupa'nın "Putin'in petrol ve gazına olan bağımlılığından kurtulması" gerektiğini vurguladı. 

ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı: 'Çeteler üniversiteleri ele geçirdi' ABD, Netanyahu'nun baskı çağrısını inkar edip kendi vatandaşlarını hedef aldı:... Haberi Görüntüle

AVRUPA SAVAŞIN EŞİĞİNDE 

Alternatif yollar bulmanın Rusya'nın enerji konusundaki tehditlerini gereksiz kılacağını, ancak bunu gerçekleştirmenin de zaman alacağını bildiren Johnson, dünyayı Soğuk Savaş şartlarına ve NATO-Varşova Paktı kutuplaşmasına yeniden döndürmeyi planlayan Rusya'ya "Kıtamızın yeni bir etki alanlarına bölünmesine, yeni bir Yalta'ya izin veremeyiz" mesajı gönderdi. 

Münih'te Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile de bir araya gelen Johnson, "Bu, tarihimizde çok tehlikeli bir an. Avrupa'da olabilecek bir savaşın eşiğindeyiz" ifadelerini kullandı. 

ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor Haberi Görüntüle

ORADA SAVAŞMAYACAĞIZ AMA...

Rusya'ya bir uyarı da ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'ten geldi. Rusya'nın Ukrayna'nın işgali durumunda ABD'nin müttefikleriyle Moskova'ya 'büyük ve eşi görülmemiş ekonomik bedel ödeteceğini' iddia eden Harris, "Ekonomik tedbirlerle de durmayacağız. Doğu kanadındaki NATO müttefiklerimizi daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kamala Harris, ABD kuvvetlerinin Ukrayna'da savaşmayacaklarını yineleyerek ancak ülkesinin "NATO topraklarının her karışını savunacağını" dile getirdi.

Öte yandan ABD ve Avrupa ülkelerinin Ukrayna'daki vatandaşlarına ilişkin yaptığı uyarılara bir yenisi daha eklendi. Almanya ve Fransa, Ukrayna'da bulunan vatandaşlarına 'ülkeden derhal ayrılmaları' çağrısında bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading