Yandex Metrica

Acı reçete Lübnan'ı kurtaramadı: IMF, hükümeti suçluyor!

Acı reçete Lübnan'ı kurtaramadı: IMF, hükümeti suçluyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Lübnan Misyon Şefi Ernesto Rigo, düzenlediği basın toplantısında Lübnan'la 8 Nisan 2022'de ön anlaşması yapılan "3 milyar dolarlık" kredi ile açıklamalarda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Uluslararası Para Fonu (IMF) Lübnan Misyon Şefi Ernesto Rigo, ekonomik krizdeki Lübnan'ın durumuyla ilgili yaptığı açıklamada ülkedeki durumun çok kötü bir seviyelere ulaştığınıı belirterek, hükümeti Lübnan Merkez Bankası'ndan "borç para" almamaları konusunda uyardı.

Başkent Beyrut'ta konuşan Rigo, Lübnan hükümetinin 1 yıl önce hayata geçirilmesi için söz verdiği reformlar hususunda "çok yavaş" davrandığını vugulayarak "Lübnan çok kötü bir durumda." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Ernesto Rigo, "Hükümet yıllardır Merkez Bankası'ndan para borç alıyor. Sadece geçmişte değil birkaç ay önce bunu yaptı. Yapılmaması konusunda daha önce tavsiyelerde bulunmuştuk." dedi.

Ayrıca IMF'nin üye olan bir ülkeyi asla yüzüstü bırakmayacağını dile getiren Rigo, kredi alınabilmesi için öne sürülen şartlar ve reformlar için herhangi bir süre tanımadıklarını belirtti.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize neden oldu Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize... Haberi Görüntüle

8 NİSAN 2022 ANLAŞMASI

Lübnan ve IMF, 8 Nisan 2022'de, 46 ay boyunca ödenecek, toplamda 3 milyar dolarlık kredi için ön anlaşmaya varmış ve IMF, kredinin ödenmeye başlanması için Lübnan hükümetinden, "2022 ulusal bütçenin Meclis tarafından onaylanması, Merkez Bankası kayıtlarının adli denetime tabi tutulması, finansal suçlara karşın banka yasasında düzenlemeye gidilmesi, şeffaflığın artırılması ve banka sektörünün yeniden şekillendirilmesi" gibi bazı şartları yerine getirmesini istemişti.

Ancak Lübnan hükümeti henüz bu şartları yerine getirebilmiş değil.

İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' İran'dan 4 ülkeye uyarı: 'İsrail'e destek olmayı bırakın' Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DA DURUM

Lübnan'da Ekim 2019'da başlayan gösteriler, hükümetin istifası, Beyrut'taki liman patlaması ve Kovid-19 salgını gibi olaylar ülke ekonomisini derinden etkiledi.

Yaklaşık 3,5 yıldır devam eden ekonomik kriz ortamında döviz rezervlerinin erimesinin önüne geçilmesi için bankalardaki dolar mevduat hesapları donduruldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading