Yandex Metrica

ABD Yunanistan'ın EastMed projesini yerin dibine soktu! 'Bu şeye milyarlarca dolar harcamak gereksiz'

ABD Yunanistan'ın EastMed projesini yerin dibine soktu! 'Bu şeye milyarlarca dolar harcamak gereksiz'

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, ABD'nin EastMed Projesi'nden desteğini çekmesi ile alakalı değerlendirmede bulundu. Nuland, bunlara milyarlarca dolar harcamanın gereksiz olduğunu ifade etti.

Dünya

02.02.2024, 22:24

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Yunanistan'a ait Kathimerini gazetesine röportaj verdi. Nuland gazeteye küresel enerji meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

NATO toplantılarını fırsat biliyor: Zelenski yine silah istedi NATO toplantılarını fırsat biliyor: Zelenski yine silah istedi Haberi Görüntüle

'EASTMED'E PARA HARCAMAK ÇOK GEREKSİZ'

ABD'nin Yunanistan tarafından yürütülmesi planlanan EastMed projesinden desteğini çekerek yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini belirten Nuland, "10 yıl beklememize ve bu şeylere milyarlarca dolar harcamamıza gerek yok. Gazı şimdi getirmeliyiz ve bugün gazı daha yeşil bir geleceğe geçiş olarak kullanmamız gerekiyor. Bundan 10 yıl sonra bir boru hattı istemiyoruz. Bundan 10 yıl sonra yeşil olmak istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

'DOĞU AKDENİZ ÜLKELERİNİN İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLMASI GEREKİYOR'

Nuland, yeşil enerji için LNG ve yoğun elektrik bağlantılarının kullanımının önemine dikkat çekerek, LNG ile gaz taşınması için Türkiye, Yunanistan, Mısır, İsrail ve GKRY'nin bir iş birliği içinde olması gerektiğini belirtti. 

Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Masadaki plan sızdı! İşte İsrail, İran'ı böyle vuracak Haberi Görüntüle

'RUSYA GAYRİAHLAKİ BİR PARTNER' 

Diğer yandan Doğu Akdeniz'in Kuzey Avrupa için bir enerji dinamosu görevi üstlenebileceğine dikkat çeken Nuland, "Tüm bölgenin enerjiye ihtiyacı var. Rusya'dan (farklı enerji tedarikçilerine) bu geçişi ne kadar çabuk yapmamız gerektiğini görüyorsunuz. Çünkü onlar (Rusya), bizim için güvenilmez bir tedarikçi ve gayriahlaki bir partnerdir." ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading