Yandex Metrica

ABD yine sorumluluk almadı!

ABD yine sorumluluk almadı!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Kabil Havalimanı'ndaki kaotik görüntülerle ilgili sorumluluk almazken, kendi taraflarının tahliye planı konusunda tüm tedbirleri aldıklarını savundu.

Dünya

23.01.2024, 21:58

Pentagon Sözcüsü Kirby, düzenlediği basın brifinginde Afganistan'daki son durumu ve devam eden tahliye süreci hakkında değerlendirmeler yaptı.

Kirby, son 24 saat içinde Afganistan'ın herhangi bir yerinde hava saldırısı düzenlemediklerini ve Amerikan silahlarının Taliban'ın eline geçmemesi için bu silahları yok etme veya buna benzer bir eylem içinde olmadıklarını belirtti.

Afganistan'da kontrolü ele alan Taliban'ın liderleriyle bazı ABD'li yetkililerin görüştüğünü anımsatan Kirby, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Frank McKenzie'nin pazar günü Doha'da Taliban liderleriyle bir araya geldiğini belirtti. Kirby, söz konusu görüşmelerde Taliban'a "tahliye operasyonuna müdahalede bulunmaması gerektiğinin" söylendiğinin altını çizdi.

Tahliye operasyonu planının mükemmel şekilde işlemediğini kabul eden Sözcü, tüm durumlara karşı yaptıkları planlamaların askeri olarak en iyi şekilde uygulanmasını temin etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Sahada bulunan 6 bin civarında askerle planlarını en iyi şekilde yerine ettireceklerini söyleyen Kirby, tüm ihtimalleri öngörmelerinin mümkün olmadığından bahsederek Kabil Havalimanı'nda ortaya çıkan görüntülerden kendilerinin sorumlu olmadığını savundu.

İran'ın olası saldırısı an meselesi: Çeşitli ülkelerden İsrail'e seyahat uyarıları yapıldı İran'ın olası saldırısı an meselesi: Çeşitli ülkelerden İsrail'e seyahat uyarıları... Haberi Görüntüle

KABİL HAVALİMANI'NDA HAVA OPERASYONLARI YENİDEN BAŞLADI

Brifingde söz alan ABD'li Tümgeneral Hank Taylor, Kabil Havalimanı'nda dün yaşanan kargaşadan sonra gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını ve havalimanının hava operasyonlarına tekrar açıldığını duyurdu.

ABD'nin Kabil Büyükelçiliğindeki personelin Hamid Karzai Havalimanı'na transfer edildiğini belirten Taylor, havalimanındaki bu kişilerin şu anda tamamen güvende olduğunu söyledi. Taylor aynı zamanda ABD'ye destek olan Afganlardan şu ana dek yaklaşık 700'ünün ülkeden ayrıldığını da sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading