Yandex Metrica

ABD ve İngiltere dahil 6 ülkenin Yemen'deki büyükelçiliklerinden Husiler'e çağrı: Saldırıları durdurun

ABD ve İngiltere dahil 6 ülkenin Yemen'deki büyükelçiliklerinden Husiler'e çağrı: Saldırıları durdurun

Yemen'deki ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, Japonya ve Yeni Zelenda büyükelçilikleri, İran destekli Husilere Kızıldeniz'de saldırılarını derhal durdurması çağrısında bulundu.

Dünya

22.03.2024, 09:57

ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada, Japonya ve Yeni Zelenda büyükelçilikleri, Yemen'deki Husilere Kızıldeniz'de İsrail, ABD ve İngiltere gemilerine yönelik saldırıları durdurma çağrısında bulundu. 

Büyükelçiliklerin açıklaması İngiltere Büyükelçiliğinin sosyal paylaşım sitesi X'teki hesabından yayımlandı.

Açıklamada, Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları kınanarak, bu eylemlerin bölgede istikrarı sarsmaktan başka bir işe yaramadığı ve Yemen halkına zarar verdiği vurgulandı.

Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen video hakkında yetkililerden uyarı! Ölme garantili yeni akıma tepkiler büyüyor! 92 milyon kez izlenen... Haberi Görüntüle

"SALDIRILARI DERHAL DURDURUN"

Aden Körfezi'nde "M/V True Confidence" adlı ticari gemiye düzenlenen ve üç mürettebatın öldüğü saldırıdan derin endişe duyulduğu ifade edilen açıklamada, söz konusu saldırıların derhal durdurulması çağrısı yapıldı.

Yemen'deki İran destekli Husiler, 6 Şubat'ta Aden Körfezi'nde bir Amerikan gemisini çok sayıda füzeyle hedef aldıklarını ve gemide yangın çıktığını duyurmuştu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı da (CENTCOM), İran'ın desteklediği Husiler tarafından fırlatılan bir gemisavar balistik füzenin Aden Körfezi'nden geçmekte olan Barbados bandıralı "M/V True Confidence" adlı yük gemisine isabet ettiğini ve mürettebattan 3 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading