Yandex Metrica

ABD'nin muharebe güçleri Irak'tan ayrılmaya başladı

ABD'nin muharebe güçleri Irak'tan ayrılmaya başladı

Irak ordusu tarafından, ABD'nin muharebe güçlerinin Irak'tan ayrılmaya başladığını duyuruldu.

Dünya

23.01.2024, 18:05

ABD'nin Afganistan'dan tamamen çekilmesinin ardından Taliban ülkeye tamamen hakim olmuş, uluslararası bir kaosa neden olmuştu.

Bu kapsamda ABD'nin deniz aşırı üslerinden çekilme politikası sürüyor.

Irak'ın resmi ajansı İNA'nın haberine göre, Başbakan Mustafa el-Kazımi'nin Askeri Sözcüsü Yahya Resul, yazılı açıklama yayınladı.

1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı hızla sulara gömülüyor 1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı... Haberi Görüntüle

MUHAREBE GÜÇLERİ AYRILMAYA BAŞLADI

Resul, ABD'nin muharebe güçlerinin ülkeden ayrılmaya başladığını ve geri çekilme sürecinin 31 Aralık tarihine kadar tamamlanması çabalarının devam ettiğini kaydetti.

Çekilmenin, Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı ile uluslararası koalisyon güçleri arasında, iki tarafın birbiriyle istihbarat bilgisi, eğitim, silah ve teçhizat alışverişini sürdürmesini içeren plana göre gerçekleşmekte olduğunu belirten Resul, bazı ABD'li danışmanların Irak'taki kamplarda kalmayı sürdüreceğine işaret etti.

İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir Haberi Görüntüle

17 EYLÜL TARİHİNDE ANLAŞMA YAPILMIŞTI

Resul, Irak silahlı kuvvetlerine teçhizat, savaş araçları ve silahların ulaştırılması ve uluslararası koalisyon uçaklarının farklı bölgelerde terör örgütü DEAŞ'ı hedef almak için kullanılması konusunda ABD ile koordinasyonda olduğunu söyledi.

Irak, 17 Eylül tarihinde Enbar ve Erbil vilayetlerindeki muharebe güçlerini azaltma konusunda ABD ile anlaştıklarını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading