Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'nin El-Kaide lideri diyerek öldürdüğü kişi İdlibli bir çoban çıktı!

Terör örgütü PKK/YPG'nin ortağı ABD, bir başka terör örgütünün liderini öldürmek isterken çuvalladı. ABD SİHA'sının 3 Mayıs'ta vurduğu kişi İdlibli bir çoban çıktı.

Dünya

23.01.2024, 20:51

Suriye'nin 3'te 1'ini PKK/YPG ile birlikte işgal ederek terör örgütünün finanse edilmesi yolunda günde 90 bin varil petrol çalan ABD, Türkiye sınırındaki İdlib'de el-Kaide liderini öldürmek isterken çuvalladı. Amerikan ordusunun 'el-Kaide elebaşı' diyerek 3 Mayıs'ta SİHA ile vurduğu 60 yaşındaki Lütfü Misto, İdlibli bir çoban çıktı. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İdlib'in kuzeybatısındaki Korkinya köyünde düzenlenen SİHA saldırısında Lütfü Misto'nun öldürülmesi olayını üstlenmiş ve "Suriye'nin kuzeybatısında 3 Mayıs'ta yerel saatle 11.42'de bir üst düzey el-Kaide liderini hedef aldık" ifadesinin kullanıldığı bir açıklama yayınlamıştı. 

MQ-9 tipi SİHA ile öldürülen kişinin terör örgütleriyle hiçbir bağlantısı bulunmadığı ortaya çıktı. Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Lütfü Misto'nun 72 yaşındaki ağabeyi Muhammed Misto, ölen kardeşinin herhangi bir silahlı grupla ilişkisinin olmadığını belirtti.

1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı hızla sulara gömülüyor 1,5 milyar insan sular altında kalabilir: O ülkenin yüzde 16'sı... Haberi Görüntüle

Muhammed Misto

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

TAVUK ÇİFTLİĞİ VARDI, HAYVAN OTLATIYORDU 

Misto, "Kardeşim köyde sevilenlerden birisiydi. Cenazesine 2 bin 500'den fazla köylü katıldı. Kardeşim hayvanları ile uğraşıyordu. Evi köyün dışında, kendi halinde birisiydi. Kardeşimin el-Kaide veya el-Nusra ile hiçbir bağı yok. Amerika'nın iddiası yalan. Kardeşimin bir tavuk çiftliği ve birkaç hayvanı var, onlarla uğraşıyordu. Dağda onları otlatıyordu" dedi.

Kardeşini savunan Misto, "Uçak direkt ona saldırdı. (ABD’nin) İddialarını kanıtlayacak herhangi bir şey yok" diye konuştu.

Misto, "Saldırı sırasında evimde oturuyordum. Saldırının tavuk çiftliğinin arkasında olduğunu söylediler. Saldırı sırasında kardeşim kendi arazisinde koyunları otlatıyordu. Köylü olarak burada herkesin birkaç hayvanı var. Kardeşim onları da otlatıyordu" ifadelerini kullandı.

Saldırıdan hemen sonra Sivil Savunma ekiplerinin bölgeye ulaştığını kaydeden Misto, "Ekipler cesedi bize teslim etti. Çok kötü bir görüntüsü vardı" dedi.

500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... 500.000 asker gönderilmezse: Kıyamet çok yakında: Tükendik... Haberi Görüntüle

CENTCOM TOP ÇEVİRİYOR: DOĞRULAMA SÜRECİNDEYİZ

CENTCOM sözcüsü Binbaşı John Moore da AA muhabirinin sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Standart operasyon prosedürüne uygun olarak, saldırıda öldürülen bireyin kimliğini doğrulama sürecindeyiz. Sivil kayıp iddialarının farkındayız ve teyit sürecinin sonucu, daha fazla soruşturmanın gerekli olup olmadığı ve nasıl ilerlemesi gerektiği konusunda bilgi verecek."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading