Yandex Metrica

ABD'den utanç verici karar! Yeni çıkarma gemisine Irak'ta sivillerin katledildiği Felluce şehrinin adını verdiler

ABD'den utanç verici karar! Yeni çıkarma gemisine Irak'ta sivillerin katledildiği Felluce şehrinin adını verdiler

ABD Donnanması yeni nesil çıkarma gemisine Irak'ın işgali sırasında binlerce sivilin katledildiği Felluce şehrinin ismini verdi. ABD Deniz Kuvvetleri Bakanı Felluce'yi anmanın onur olduğunu söylerken işgal sırasında Irak'ta görev yapan gazetecilerden ABD'ye tepki yağıyor.

Dünya

29.01.2024, 01:10

ABD Donanması yeni nesil çıkarma gemisine Irak işgalinde binlerce sivilin katledildiği Felluce'nin ismini verdi. Irak'ta en kanlı saldırıların yapıldığı Felluce'nin ABD donanması tarafından bu şekilde anılmasına işgal sırasında Irak'ta görev yapan gazetecilerden tepki yağıyor.

NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72 uçuşla gezegen keşfetmişti NASA'nın helikopteri Mars'ta kaza yaptı: Bin Mars günü ve 72... Haberi Görüntüle

DENİZ KUVVETLERİ BAKANI DUYURDU

Deniz Kuvvetleri Bakanı Carlos Del Toro salı günü Washington D.C. Deniz Kışlasında yaptığı konuşmada "Geleceğin Amerika sınıfı amfibi gemisi USS Fallujah LHA-9 olarak adlandırılacak." dedi.

Husiler'den ABD ve İsrail'e tehdit: 'Operasyonlar Hint Okyanusu’na kadar genişleyecek' Husiler'den ABD ve İsrail'e tehdit: 'Operasyonlar Hint Okyanusu’na kadar genişleyecek' Haberi Görüntüle

'EN İĞRENÇ SAVAŞ SUÇLARI FELLUCE'DE YAŞANDI'

ABD'li gazeteci Jeremy Scahill, "Irak Savaşı sırasında ABD'nin işlediği en iğrenç savaş suçlarından bazılarının Felluce şehrinde gerçekleştiğini söyledi. 

Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem an! Gökyüzü ikiye bölündü! Gecenin karalığını göktaşı bozdu: İşte o muhteşem... Haberi Görüntüle

BİNLERCE SİVİL KATLEDİLDİ

ABD birlikleri Birinci Felluce Saldırısı sırasında 200 isyancı ile birlikte 300'den fazla kadın da dahil olmak üzere yaklaşık 600 Iraklı sivili katletmişti. Birinci Felluce saldırısı, ABD'li dört paralı askerin öldürülmesinden sonra isyancılara karşı düzenlenmişti.

Phantom Fury Operasyonu olarak bilinen İkinci Felluce Saldırısı ise  Felluce'yi isyancı güçlerden geri almak için Kasım ile Aralık tarihleri arasında yapılmıştı. Irak'ta yapılan ceset tespit çalışmalarının ardından ABD liderliğindeki işgal güçlerinin dokuz mahallede 581 ila 670 arasında sivili katlettiği ortaya çıkmıştı. 

Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı Son dakika... Füzeler ateşlendi: Hizbullah'tan İsrail'e güçlü saldırı Haberi Görüntüle

ABD'Lİ BAKAN'DAN SKANDAL SÖZLER: FELLUCE'Yİ ANMAK ONURDUR

ABD Deniz Kuvvetleri Bakanı Del Toro ise yaptığı konuşmada "Phantom Fury Operasyonu Irak Savaşı'ndaki en kanlı operasyon ve Vietnam Savaşı'ndaki Hue City operasyonundan sonra ABD Deniz Kuvvetlerinin dahil olduğu en şiddetli savaş olarak kabul edildiğini söyledi. Del Toro, Felluce isimli çıkarma gemisi için şu skandal ifadeleri kullandı: 

Her iki Felluce muharebesinde yiğitçe savaşan ve hayatlarını feda eden denizcileri, askerleri ve koalisyon güçlerini anmak bir onurdur. Deniz Piyadelerinin savaşları bu isimle anılmayı hak ediyor ve çıkarma gemisinin benzersiz yetenekleri, dünyanın dört bir yanındaki herkese, savaşçıların bu savaşta sergilediği yiğitlik, cesaret ve özgürlüğe bağlılığın göstergesi olarak hizmet edecek.

Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Haberi Görüntüle

'UTANÇ VERİCİ'

Eleştirmenler ise Donanmanın Felluce savaşlarını anmasını utanç verici olarak nitelendiriyor. ABD işgali sırasında Irak'ta muhabir olarak görev yapan The Intercept'ten Jeremy Schahill, sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Irak Savaşı sırasında işlenen en iğrenç ABD savaş suçlarından bazıları Felluce şehrinde gerçekleşti." ifadelerine yer verdi.

Felluce, ABD'nin Irak'ı işgalinde en kanlı çatışmaların yaşandığı şehir olarak tarihe geçti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading