Yandex Metrica

ABD'den Türkiye-Ermenistan ilişkileri ile ilgili önemli açıklamalar

ABD'den Türkiye-Ermenistan ilişkileri ile ilgili önemli açıklamalar

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken önemli açıklamlarda bulundu. Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ermenistan ile normalleşme adımları kapsamında iki ülkenin normalleşme sürecini görüşmek üzere Özel Temsilci atama kararını kuvvetle desteklediklerini söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:02

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün akşam TBMM'de yaptığı konuşmada Ermenistan'ın başkenti Erivan ile charter uçuşlarını açacaklarını belirterek, "Yakında Ermenistan'la normalleşme adımları için karşılıklı Özel Temsilciler atayacağız. Her adımda Azerbaycan'la birlikte hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı..

Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Gerçekleşirse geri dönüşü olmaz: Savaş uçakları nükleer üssü vuracak Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN'DAN ÖZEL TEMSİLCİ AÇIKLAMASI

A Haber'in yaptığı habere göre, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vaan Unanyan, Erivan yönetiminin Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik özel bir temsilci atayacağını duyurdu. Unanyan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ermenistan konusunda özel temsilci atanacağına ilişkin açıklamasını değerlendirdi. Ermenistan'ın her zaman olduğu gibi Türkiye ile ilişkileri ön koşulsuz normalleştirme sürecine hazır olduğunu vurgulayan Unanyan, bunun hükümet programında yer aldığına dikkat çekti.

3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail Nükleer tesisleri vurabilir mi? 3. Dünya Savaşı an meselesi: İran'dan nükleer füze tehdidi! İsrail... Haberi Görüntüle

'ÖZEL TEMSİLCİ ATAYACAĞINI TEYİT EDİYORUZ'

Unanyan, "Bu bağlamda, Türk Dışişleri Bakanı'nın ilişkilerin normalleşmesi için özel temsilci atanmasına ilişkin açıklamasını olumlu değerlendiriyoruz. Ermeni tarafının diyalog başlatmak için özel bir temsilci atayacağını teyit ediyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Ağustos'ta yaptığı açıklamada Ermenistan ile normalleştirme adımlarının atılmasına yönelik olumlu sinyal vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dağlık Karabağ'daki işgalin sona ermesiyle birlikte bölgemizde kalıcı barış adına yeni bir fırsat penceresi açıldığını, Ermenistan'ın bunu değerlendirmesi halinde bizim de gerekeni yapacağımızı ifade ettik." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü İsrail ordusu duyurdu: Gazze Şeridi'nde bir İsrail askeri öldü Haberi Görüntüle

'OLUMLU SİNYALLERLE CEVAP VERECEĞİZ'

Bu açıklamanın ardından konuşan Ermensitan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türk kamuoyundan bazı olumlu sinyaller aldıklarını belirterek "Bu sinyalleri değerlendireceğiz, olumlu sinyallere olumlu sinyallerle cevap vereceğiz." dedi..

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading