Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD'den Çin'e Rusya'ya uyarısı: Ekipman verirseniz sonuçlarına katlanırsınız

ABD'den Çin'e Rusya'ya uyarısı: Ekipman verirseniz sonuçlarına katlanırsınız

ABD Başkanı Joe Biden, Çinli mevkidaşı Şi Cinping ile yaklaşık 2 saat süren video konferans yöntemiyle görüşme yaptı. Görüşme sonrası Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada Çin'in Rusya’ya ekipman desteği vermemesi konusunda uyarıldığı belirtildi.

Dünya

23.01.2024, 19:00

Rusya’nın Ukrayna işgali devam ederken, dünyanın gözü ABD Başkanı Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi görüşmesindeydi. Uzun süre süren bir görüşmenin ardından Beyaz Saray tarafından bir açıklama yapıldı.

Barzani'den Erdoğan mesajı: Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum Barzani'den Erdoğan mesajı: Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum Haberi Görüntüle

EKİPMAN DESTEĞİ UYARISI

Ukrayna savaşında Rusya'ya ekipman desteği vermenin sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Beyaz Saray, Biden ve Şi'nin bugün yaptığı ve yaklaşık 2 saat süren video konferans görüşmesinin ardından yazılı açıklama yaptı.

Görüşmenin odağında Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşı olduğuna işaret edilen açıklamada, Biden'ın ABD ve müttefiklerinin bu konudaki duruşu ve Rusya'ya uygulanan yaptırımlar konusunda Şi'ye detaylı bilgi verdiği aktarıldı.

Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden gelen askeri yardımları yaptı' Ukrayna, İspanya'dan Patriot bekliyor! İspanyol bakandan şaşırtan açıklama: 'İspanya elinden... Haberi Görüntüle

"SONUÇLARI OLUR"

Açıklamada, "Biden, Rusya'nın Ukrayna'da şehirlere ve sivillere yönelik zalimce saldırıları devam ederken, Çin'in Rusya'ya ekipman desteği vermesi durumunda bunun sonuçları konusunda açıklamalarda bulundu." ifadesine yer verildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Başkan Joseph R. Biden, Jr. bugün Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüştü. Görüşme, Rusya'nın sebepsiz yere Ukrayna'yı işgaline odaklandı. Başkan Biden, ABD'nin ve Müttefiklerimizin ve ortaklarımızın bu krizle ilgili görüşlerini özetledi. Başkan Biden, Rusya'ya maliyet yüklemek de dahil olmak üzere işgali önleme ve ardından yanıt verme çabalarımızı ayrıntılı olarak anlattı. Çin, Ukrayna şehirlerine ve sivillere karşı acımasız saldırılar düzenlerken Rusya'ya maddi destek sağlarsa, olası sonuçları ve sonuçları anlattı. Başkan, krize diplomatik bir çözüm bulunmasına verdiği desteğin altını çizdi. İki lider, iki ülke arasındaki rekabeti yönetmek için açık iletişim hatlarının sürdürülmesinin önemi üzerinde de anlaştılar. Başkan, ABD'nin Tayvan politikasının değişmediğini yineledi, ve ABD'nin statükoda herhangi bir tek taraflı değişikliğe karşı çıkmaya devam ettiğini vurguladı. İki lider, ekiplerini önümüzdeki kritik dönemde bugünkü görüşmeyi takip etmekle görevlendirdi.

Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Alman bakan Baerbock, Netanyahu'nun yüzüne bakarak haykırdı: Gazze'yi açlığa sürüklüyorsun Haberi Görüntüle

TAYVAN POLİTİKASI DEĞİŞMEDİ

Biden'ın, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda diplomatik çözüme dikkat çektiğinin belirtildiği açıklamada, iki liderin ABD ve Çin arasındaki rekabetin yönetilmesi açısından iletişim kanallarının açık tutulmasının önemi konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Başkan Biden, ABD'nin Tayvan politikasının değişmediğini ve statükonun tek taraflı değiştirilmesine karşı çıkmaya devam ettiğini bir kez daha dile getirdi." ifadesi yer aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading