Yandex Metrica

ABD borç batağında: Hazine Bakanı'ından olağanüstü önlem uyarısı geldi

ABD borç batağında: Hazine Bakanı'ından olağanüstü önlem uyarısı geldi

ABD 19 Ocak perşembe günü yasal borç limitine ulaşacak. Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD Kongresi'ne gönderdiği mektupta olağanüstü önlemlere başvurulacağı konusunda uyarıda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 20:18

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ABD Kongresi'de gönderdiği mektupta ABD'nin yasal borç limitine ulaştığını belirtti ve olağanüstü önlemlere başvurulacağı konusunda uyarı yaptı. 

Janet Yellen'ın mektubu doğrultusunda Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Kongre'nin bir an önce karar alıp Demokratlarınn kontrolündeki hükümetin para harcamasına olanak sağlaması isteniyor.

İşgalciler Gazze'ye gönderilen yardımlardan rahatsız: İsrail, UNICEF aracını vurdu İşgalciler Gazze'ye gönderilen yardımlardan rahatsız: İsrail, UNICEF aracını vurdu Haberi Görüntüle

YASAL BORÇ LİMİTİ 31,4 TRİLYON DOLAR

ABD'nin Sosyal Güvenlik, sağlık sigortası ve askeri maaşlar da dahil olmak üzere mevcut yükümlülüklerini ödemek için borç alabileceği sınır olan yasal borç limiti yaklaşık 31,4 trilyon dolar. 

ABD'li Bakan Yellen mektubunda ABD Kongresi'ni harekete geçilmesi için uyarırken hükümetin alabileceği borç limitinin 19 Ocak Perşembe günü yasal sınıra ulaşacağını belirtti ve olağanüstü önlemler konusunda uyardı. 

Bakan Yellen, olağanüstü önlemlerin hükümetin sadece geçici bir süre para harcamasına izin vereceğini ve bunun da sadece geçmişte yaptığı mevcut yasal yükümlülükleri finanse etmesine olanak tanıyacağını belirtti.

Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin açıklaması sosyal medyada olay yarattı! Başkasının bebeğini 'kendisine benziyor' diye kucağına verdiler! Bebeğini kaybeden annenin... Haberi Görüntüle

LİMİT ASKIYA ALINABİLİR

Olağanüstü önlem uyarısının ardından Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Kongre'nin Demokratların kontrolündeki hükümetin para harcamasını sağlamak için yasal borç limitini yükseltmesi ya da askıya alması bekleniyor.

Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Haberi Görüntüle

KÜRESEL FİNANSA ONARILMAZ ZARAR

Bakan Yellen'ın mektubunda şu ifadelere yer verildi:

Ancak olağanüstü önlemlerin kullanılması, hükümetin yükümlülüklerini yalnızca sınırlı bir süre için yerine getirmesine olanak tanır. Bu nedenle, Kongre'nin borç limitini artırmak veya askıya almak için zamanında harekete geçmesi kritik öneme sahiptir. Hükümetin yükümlülüklerini yerine getirmedeki başarısızlığı ABD ekonomisine, tüm Amerikalıların geçim kaynaklarına ve küresel finansal istikrara onarılamaz zararlar verebilir.

ABD Kongresi, Aralık 2021'de federal borç limitini yaklaşık 31,4 trilyon dolara çıkarmış ve bu da ABD hükümetinin aldığı kararlar doğrultusunda para harcamasına izin vermişti. ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi'nden oluşan ABD Kongresi, son seçimlerden sonra Cumhuriyetçilerin kontrolüne geçmiş, geçen günlerde ise Demokrat Nancy Pelosi'nden boşalan Meclis Başkanlığına uzun süren oylama sonucunda Cumhuriyetçi Kevin McCarthy seçilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading