Yandex Metrica

AB sınırında ırkçılık: Afrikalıları tahliye trenine almadılar

AB sınırında ırkçılık: Afrikalıları tahliye trenine almadılar

Ukrayna’da Rus bombardımanından kaçan Afrika kökenli kişiler, AB sınırında ayrımcılığa uğradı. AB yetkilileri ise olaya tepki gösterdi.

Dünya

23.01.2024, 18:54

Ukray’nadaki savaştan kaçıp Avrupa’ya geçmeye çalışan çoğu öğrenci yüzlerce Afrikalı sınır hattında ayrımcılığın kurbanı oldu. Ten rengi nedeniyle tahliye trenlerine alınmayan Afrikalılar sınırda mağdur oldu. Bir şekilde binenler ise o trenlerden indirildi.

AB Komisyonu, Ukrayna'daki savaştan kaçarak AB ülkelerine girmek isteyen Afrikalıların sınırda ayrımcılığa uğradığına yönelik haberlere tepki gösterdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı da, bu tür davranışların kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası ülkeden ayrılan veya ayrılmak isteyen yüzlerce Afrika kökenlinin yaşadığı ayrımcılık tepkilere neden oldu.

Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Haberi Görüntüle

“HERKESE EŞİT MUAMELE YAPILMALI”

AB Komisyonu Sözcüsü, "AB üyesi ülkeler, Ukrayna'daki savaştan kaçıp sınırlarına gelen herkese eşit muamele sağlanması taahhüdüne bağlıdır" açıklamasında bulundu.

Türkiye'yi vurmayı planlayan o gemiler cayır cayır yandı: ABD üssünün bulunduğu adada yangın paniği Türkiye'yi vurmayı planlayan o gemiler cayır cayır yandı: ABD üssünün... Haberi Görüntüle

ALMAN DIŞİŞLERİNDEN TEPKİ

Almanya da, Ukrayna'dan AB sınırlarına gidenlere çifte standart uygulanmasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andrea Sasse, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Öte yandan AB İçişleri Bakanlarının yapacağı toplantıda Ukrayna’dan AB ülkelerine giriş sürecinin hızlı işlemesine ilişkin karar alınması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading