Yandex Metrica

AB'nin İran planı: Devrim Muhafızları Ordusu "terörist" sayılabilir

AB'nin İran planı: Devrim Muhafızları Ordusu "terörist" sayılabilir

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Almanya ve Avrupa Birliği'nin İran Devrim Muhafızlarını terör örgütü olarak sınıflandırmayı değerlendirdiğini duyurdu. Ordu 2019'da ABD tarafından "yabancı terör örgütleri" listesine dahil edilmişti.

Dünya

23.01.2024, 22:15

Avrupa Birliği (AB), İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu terör örgütü olarak sınıflandırmaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin açıklama Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'tan geldi.

Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Haberi Görüntüle

MÜZAKERELER DURDU

Baerbock yaptığı açıklamada, Almanya ve AB’nin İran Devrim Muhafızlarını terör örgütü olarak sınıflandırmayı değerlendirdiğini belirterek, “Geçen hafta bir yaptırım paketi daha başlatacağımızı, Devrim Muhafızlarını da terör örgütü olarak nasıl listeleyebileceğimizi inceleyeceğimizi açıkça belirtmiştim” dedi.

Baebock ayrıca, şu anda İran ile Batı arasında nükleer anlaşma konusunda herhangi bir müzakere olmadığını ifade etti.

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Haberi Görüntüle

ABD 2019'DA TERÖR LİSTESİNE ALMIŞTI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 15 Nisan 2019'da ABD’nin eski Başkanı Donald Trump döneminde ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "yabancı terör örgütleri" listesine dahil edilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading