Yandex Metrica

AB'den Ukrayna'ya yeni yardım paketi! 2 milyar euro verilecek

AB'den Ukrayna'ya yeni yardım paketi! 2 milyar euro verilecek

Avrupa Birliği, Rusya ile savaşan Ukrayna'ya 500 milyon ilave askeri yardım yaparak toplam askeri yardım miktarını 2 milyar euroya çıkarma kararı aldı.

Dünya

23.01.2024, 19:15

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Almanya'da düzenlenen G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya verilen desteği artıracaklarını açıkladı. 

Borrell açıklamasında, "AB, Ukrayna ordusunu desteklemek için 500 milyonluk yeni bir yardım dilimi sağlayacak. Toplam yardım miktarı 2 milyar dolara çıkacak." sözlerine yer verdi. 

Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal kırıklığına uğrattınız! Müttefiklerin arası açıldı! İsrail ile ABD arasında İran krizi: Hayal... Haberi Görüntüle

500 MİLYON EUROLUK AĞIR SİLAH DESTEĞİ 

Ukrayna'ya verilecek 500 milyon euroluk desteğin ağır silahlar için kullanılacağını ifade eden Borrell, Ukrayna'ya zırhlı araç, tank, top, mühimmat gibi askeri malzemeler sağladıklarını belirtti. 

Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Türkiye ile anlaşan Irak'a Pentagon'dan gözdağı: Birliklerimizi koruyun! Haberi Görüntüle

'RUSYA'YA BASKIYI ARTIRACAĞIZ'

Borell, Rusya'ya ekonomik yaptırım yoluyla baskıyı artıracaklarını belirterek, G7 toplantısında Rusya'nın uluslararası alanda daha fazla yalnızlaştırılması, enerji ve gıda fiyatları, dezenformasyon gibi konuların görüşüleceğini ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading