Yandex Metrica

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşma gerçekleştirdi: Türkiye Gazze'de garantör ülke olmaya hazır!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşma gerçekleştirdi: Türkiye Gazze'de garantör ülke olmaya hazır!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşma gerçekleştirdi. Bakan Fidan, ''Mevcut düzen barış üretmiyor, adalet ve eşitlik üretmiyor'' ifadelerini kullandı. Bakan Fidan, ''İslam dünyası ayakta, Küresel Güney ayakta, Batı’nın vicdanlı insanları ayakta. Ancak katliamın failleri bu haykırışa kör ve sağır'' dedi.

Gündem

04.03.2024, 16:06

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 147 ülkeden 19 devlet başkanı, 73 bakan ve 57 uluslararası temsilci olmak üzere 4 bin 500'e yakın katılımcının yer aldığı 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşma gerçekleştirdi. 

Bakan Fidan, ''Uluslararası ilişkiler her geçen gün daha çok boyutlu ve çok paydaşlı bir görünüm arz ediyor. Bugün devletlerarası ilişkilerin çok ötesinde bir diplomasi var. Yeni aktörler, yeni konular diplomasiyi dönüştürdü. Değişmeyen husus diplomasiye duyulan ihtiyaçtır. Güvenliğin uzlaşı ile çözülmesine ihtiyaç daha da artıyor. Sizler için yoğun ve kapsamlı bir program hazırladık'' ifadelerini kullandı.

Vladimir Putin kimdir, kaç yaşında? Putin kaç kere devlet başkanlığı yemini etti? Vladimir Putin kimdir, kaç yaşında? Putin kaç kere devlet başkanlığı... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GAZZE'DE GARANTÖR ÜLKE OLMAYA HAZIR

Türkiye'nin Gazze'de garantör ülke olmaya hazır olduğunu vurgulayan Bakan Fidan, ''Görüyoruz ki Batı'nın onurlu insanları da vahşete artık kayıtsız kalmıyor. İslam dünyası ayakta, Batı'nın vicdanlı insanları ayakta. Herkes Gazze'deki katliamın durmasını istiyor ancak kör ve sağırlar'' dedi.

Bakan Fidan, ''Forum süresince sorunları tartışırken diğer yandan daha barışçıl geleceğin inşalarını ele alacağız. Mevcut düzen barış üretmiyor, adalet ve eşitlik üretmiyor. Güçlü kurumlara ve ortaklıklara ihtiyaç duyulan dönemde uluslararası sistemlere ihtiyaç aşikar. Bu düzende adaletsizlikler her alanda devam ediyor. Oysa biliyoruz ki adalet üzerine kurulu olmayan hiçbir düzen kalıcı olamaz. Bu gidişatı gören, ses yükselten ilkeli ülkeler de var. Türkiye, sorunların çözümüne her daim yapıcı katkı sağlamakta, ilkeli bir tutum sergilemektedir.'' ifadelerini kullandı.

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan Refah uyarısı: Harekat tüm dünyayı etkiler Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan Refah uyarısı: Harekat tüm dünyayı etkiler Haberi Görüntüle

''GAZZE'DEKİ KATLİAMIN FAİLLERİ DÜNYANIN SESİNE KÖR VE SAĞIR''

Bakan Fidan, Gazze için kendini yakan ABD askerinin kendini yakmasını ima ederek, ''Görüyoruz ki Batı'nın onurlu insanları da vahşete artık kayıtsız kalmıyor. İslam dünyası ayakta, Batı'nın vicdanlı insanları ayakta. Herkes Gazze'deki katliamın durmasını istiyor ancak kör ve sağırlar.'' dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''Krizlerin bir diğer yansıması da Rusya-Ukrayna savaşıdır. Tarafları bir araya getirmenin yollarını ciddi biçimde aramamız gerekiyor. Müzakereleri kolaylaştırmak için her türlü çabayı sergilemeye bugün de hazırız. Karadeniz'de tahıl ticaretinin güvenli teminini devam ettirmek için çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading