Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik Mısır ziyareti dünyada manşet

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kritik Mısır ziyareti dünyada manşet

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıl sonra Mısır'a yapacağı kritik ziyaret dünya medyasında geniş yer aldı. Özellikle Arap medyası kritik zirveye geniş yer ayırırken 'Doğu Akdeniz'den Etiyopya'ya kadar Türkiye lideri Erdoğan ve Sisi bölgesel eksen oluşturabilir mi?' sorusu soruldu. Ayrıca İsrail'in Gazze'deki zulmü zirvenin bir numaralı gündem maddesi olacak.

Dünya

24.02.2024, 18:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yoğun diplomasi trafiği kaldığı yerden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaki davetlere icabetle 14 Şubat'ta ise Mısır Arap Cumhuriyeti’ne resmi ziyaretlerde bulunacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıl sonra Kahire'yi ziyaretinde yapılacak görüşmelerde ise Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve üst düzey ikili işbirliği mekanizmalarının canlandırılması bağlamında atılacak adımlar üzerinde durulacağı kaydedildi.

Türkiye'nin aldığı ticari karar etkisini gösterdi: İsrail'de 2008 yılından beri görülmemiş bütçe açığı oluştu! Türkiye'nin aldığı ticari karar etkisini gösterdi: İsrail'de 2008 yılından beri... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

Görüşmelerde, ikili münasebetlerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere güncel küresel ve bölgesel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının gündemde olduğu aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE ve Mısır ziyaretleri, yalnızca Arap dünyasında değil uluslararası medyada da büyük yankı uyandıdı.

'Türkiye Cumhurbaşkanı Çarşamba Mısır'ı ziyaret ediyor' başlğı ile okurlarının karşısına çıkan Arap dünyasının en eski gazetesi olan El Ahram, Dubai'den Kahire'ye geçecek Erdoğan'ın Sisi ile görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımların ele alınacağını belirtti.

Son dakika... Beyaz Saray'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık Son dakika... Beyaz Saray'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN SALDIRILARI AJANDADA ÖZEL YER KAPLIYOR

Gazeete, dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgalinin ajandada özel bir yer kapladığını kaydetti. Haberde Kahire'nin aynı zamanda ateşkes ve rehine takası müzakerelerine ev sahipliğini yaptığı yazıldı.

Mısır'da yayımlanan bir diğer gazete El Masri El Yum, Türk liderin Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gezilerinde en önemli gündem maddesinin Gazze olduğunu öne çıkardı. Erdoğan'ın iki büyük ziyaret gerçekleştireceğini kaydeden gazete ayrıca, seyahatin bölgesel işbirliğinde yeni bir sayfa açma hamlesi olarak yorumladı.

Birlikte açılışa katılmışlardı! Aliyev'den Reisi açıklaması: 'Endişe duyuyoruz' Birlikte açılışa katılmışlardı! Aliyev'den Reisi açıklaması: 'Endişe duyuyoruz' Haberi Görüntüle

BÖLGESEL ETKEN OLUŞTURABİLİRLER Mİ?

Haber sitesi El Monitor ise kritik ziyaretten günler önce yaptığı analizde ''Doğu Akdeniz'den Etiyopya'ya kadar Türkiye lideri Erdoğan ve Sisi bölgesel eksen oluşturabilir mi?'' sorusunu yöneltti. Söz konusu yazıda, şu ifadelere yer verildi;

''İkili ilişkilerdeki buzların erimesi ve silahlı insansız hava aracı satış paketinin ardından Türkiye-Mısır savunma işbirliği ve yaklaşan Mısır ziyareti bölgede yeni bir ivme yaratabilir. Erdoğan'ın, iki ülke arasında savunma işbirliğinin arttığı bir dönemde Kahire'ye yaptığı tarihi ziyaret, bölgede yeni bir ivmenin habercisi olabilir" 

Kışlıkları geri çıkarın: Şiddeti fırtına Türkiye'yi esir alacak: 19 il için alarm verildi Kışlıkları geri çıkarın: Şiddeti fırtına Türkiye'yi esir alacak: 19 il... Haberi Görüntüle

BBC: KESİN VE RESMİ OLARAK SONA ERİYOR

İngiliz merkezli yayın kuruluşu BBC ise "Bu ziyaretin bölgenin iki büyük ve önemli ülkesi arasında yaşanan soğukluğun kesin ve resmi olarak sona ermesi ve yeni bir dönemin başlaması açısından önem ve anlam taşıdığı her iki başkentte de yapılan değerlendirmeler arasında. Ziyaretin başta İsrail, Güney Kıbrıs, Yunanistan, Libya, Sudan ve diğer Arap dünyasından da yakından izleneceği öngörülüyor" yorumunu yaptı.

Türkiye düşmanı ABD'li Senatör hakim karşısında! Rüşvet ve yolsuzluktan yargılanıyor Türkiye düşmanı ABD'li Senatör hakim karşısında! Rüşvet ve yolsuzluktan yargılanıyor Haberi Görüntüle

SPUTNİK: ERDOĞAN AÇIKLADI

Rus yayın organı Sputnik'in Arapça sayfası, 'Erdoğan, Mısır ziyaretinde Sisi ile ele alacağı en önemli dosyaları açıkladı' başlığını tercih ett. Türk ve Mısır liderlerinin gündeminde Gazze'deki savaşın yanı sıra savunma ve ekonomi dosyalarının olacağını dile getiren Sputnik, Erdoğan ile Sisi'nin son olarak Hindistan'daki G20 zirvesinde bir araya geldiğini hatırlattı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading