Yandex Metrica

Son dakika... Beyaz Saray'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık

Son dakika... Beyaz Saray'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, Mısır'ın başkenti Kahire'de İsrail ile Hamas arasındaki esir takası ve Gazze Şeridi’nde ateşkes müzakerelerinden karar çıkmadığını söyledi.   

Dünya

20.05.2024, 15:26

İsrail yanlısı açıklamalarıyla hafızaya kazınan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, Hamas ile İsrail arasındaki müzakerelere ilişkin “Açıkçası bir anlaşmaya varamadık ve bu son derece üzücü” ifadelerini kullandı.

İsrail ile Hamas arasında Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleştirilen esir takası ve ateşkes müzakereleri sonuca ulaşmıyor. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, müzakerelerdeki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada, görüşmelerin şimdilik anlaşma sağlanamadan sona erdiğini belirterek, “Açıkçası bir anlaşmaya varamadık ve bu son derece üzücü” dedi.

TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-1 TRHaber Gazze'den bildiriyor. İnci’nin Gazze günlükleri-1 Haberi Görüntüle

"MÜZAKERELERİN SÜRMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

ABD’nin anlaşmazlıkların aşılabileceğine inandığını belirten Kirby, "Yüz yüze görüşmeler sona ermiş olsa da, sanal ortamda da olsa müzakerelerin sürmesi için çok çalışıyoruz. Biz hala bir anlaşmanın mümkün olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İsrail’in Refah kentindeki saldırılarına da değinen Kirby, operasyonun büyük çaplı olmadığını söyleyerek, "Endişeyle takip ediyoruz. İsraillileri bir kez daha Refah sınırını insani yardıma açmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading