Yandex Metrica

Çin Komünist Partisi'yle bağları var denilmişti: ABD'de TikTok yasak ama Biden'ın seçim kampanyasında değil

Çin Komünist Partisi'yle bağları var denilmişti: ABD'de TikTok yasak ama Biden'ın seçim kampanyasında değil

Çin menşeli sosyal medya uygulaması TikTok için ABD'de radikal kararlar alındı. Önce Temsilciler Meclisi'nde sonra da Senato, TikTok'un kapatılmasını kabul etti. Dün akşam saatlerinde ise Başkan Biden önüne gelen yasa tasarısını imzaladı ve yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Çünkü Biden, Tiktok'u 2024 seçim propagandasında aktif olarak kullanıyor ve şubat ayında açılan @bidenhq hesabı bu kısa sürede 300 bindne fazla takipçi kazandı. 

Dünya

09.05.2024, 20:03

ABD kamuoyu TikTok çelişkisini konuşuyor. ABD'de Çinli sosyal medya uygulaması TikTok'un yasaklanması için çok önemli adımlar atıldı. TikTok'un yasaklanması için sırasıyla Temsilciler Meclisi ve Senato onay verdi. Gözlerin çevrildiği son onay makamı da onay verince Çin menşeli sosyla medya uygulamasının yasaklanmasının önü tamamen açılmış oldu. Zira ABD Başkanı Joe Biden, dün akşam saatlerinde önüne getirilen TikTok yasa tasarısını imzaladı.

Yunan amiralden itiraf gibi açıklama: Yeterli savaş gemisi yok: Sizi korumamız imkansız! Yunan amiralden itiraf gibi açıklama: Yeterli savaş gemisi yok: Sizi... Haberi Görüntüle

BIDEN DA İMZALADI

Biden, tasarı daha Temsilciler Meclisi'ne gitmeden ihsas-i reyde bulunmuş ve tasarının önüne gelmesi halinde imzalamkatna kaçınmayacağını söylemişti. İşte bu imza tartışmaları da beraberinde getirdi. Tiktok'un Çinli şirket ByteDance şirketine ait olması bazı iddiaları beraberinde getirmiş ve söz konusu uygulamanın ülkede yasaklanması için harekete geçilmesine sebebiyet vermişti. Hatta Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, nisan ayı içinde şu açıklamayı yapmıştı: "TikTok'un ByteDance'in olması, bu uygulamadaki verilerin güvenliği ve bu verilerin Çin Komünist Partisi'yle yakın bağları olan bir şirket tarafından kullanılması konusunda bizi düşündürüyor ve endişelenmemize neden oluyor." Beyaz Saray'dan bu açıklama yapılsa da Başkan Biden'ın seçim kampanyasını yürütenler pek öyle düşünüyor gibi değil. Çünkü yasaklanan bu sosyal medya uygulaması tüm bu kararlara, imzalara ve TikTok'a verilen sürelere rağmen Biden'ın seçim kampanyasında etkin bir biçimde kullanılıyor. Biden'ın Çinli ve "zararlı" olduğu için yasaklanan bir uygulamayı kullanmaya devam etmesi; bizzat Başkan Joe Biden'ın "kapatılsın" dedikten ve imza attıktan sonra kullanmaya devam etmesi büyük bir çelişki olarak görülüyor. 

İsrail Refah'ta katliam yaptı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var İsrail Refah'ta katliam yaptı: Çok sayıda ölü ve yaralılar var Haberi Görüntüle

ETKİN OLARAK KULLANIYOR

Bu arada Joe Biden'ın şubat ayında açtığı TikTok hesabı @bidenhq, iki aylık sürede 308 binden fazla takipçi kazandı. Hesapta Joe Biden'ın Wawa mağazasındaki görüntüleri, Ulusa Sesleniş konuşmalarından kesitler, ve Trump'ın sus payı davası duruşmasındaki halleri yer alıyor.

Yatırımcıların beklediği gün geldi: ABD Merkez Bankası FED faiz kararını açıklayacak! FED faiz kararı ne olur? Yatırımcıların beklediği gün geldi: ABD Merkez Bankası FED faiz kararını... Haberi Görüntüle

9 AY SÜRE

Bu arada Biden'ın imzaladığı tasarı ByteDance'a 9 ay süre tanıyor. Şirket bu süre zarfında uygulamayı ABD merkezli bir şirkete satmak zorunda. Aksi takdirde TikTok ABD'de yasaklanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading