Yandex Metrica

Yeni dünya trendi! Metaverse arazilerine milyarlarca dolar yatırım yapılıyor

Yeni dünya trendi! Metaverse arazilerine milyarlarca dolar yatırım yapılıyor

Yeni gelişen metaverse evreninde ekonomik hamleler de yapılmaya başlandı. Sadece geçen hafta 100 milyon dolardan fazla metaverse arazisi satışı gerçekleşirken sanal bir emlak şirketinin kurucu ortağı, dijital mülklerdeki kazancın 16 ayda 200 kat artabileceğini ifade etti.

Teknoloji

23.01.2024, 18:24

Son dönemlerde Bitcoin, NFT ve Metaverse ile gerçeklik ve sanal yaşam birbirine karışmaya başladı. Sanal dünya olan metaversede ise vakit geçirenlerin hedefinde sanal oyun platformu MANA'dan meta araziler satın almak var. 

Michael Gord isimli kişi 2012 yılında “Bitcoin’in Yükselişi ve Düşüşü” başlıklı Wired makalesini okudu. Makaleyi okuduktan sonra bitcoine ilgisi artan Gord, kripto paralara yoğunlaşarak benimsenmesini sağlamaya çalıştı. 

Insıder'a verdiği bir röportajda kripto dünyasına olan ilgisinden dolayı "Tüm profesyonel kariyerim boyunca arkadaşlarım, ailem ve herkes deli olduğumu söyledi" ifadelerini kullandı. 

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

FACEBOOK META İSMİNİ ALDIĞINDAN BERİ YÜKSELİŞE GEÇTİ

Zamanında metaverseden arazi alma ve satma fikri çok popüler değilken, Facebook çatı firmasının Meta olarak değiştirmesi ve tokenlerin patlaması nedeniyle daha yaygın hale geldi. 

Sanatçıların performans gösterebileceği, markaların reklam verebileceği ve işletmelerin reklamlarını yapabileceği metaverse arazileri son zamanlarda rekor işlem hacimleri gördü. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

30 KAT ARTIŞ YAŞANDI

Gord, Decentraland'da kullanıcı sayısının yıl başında 16 bin iken kasım sonunda 30 kattan fazla artarak 384 bin'e çıktığını gördü. 

Yatırım stratejisinin aynı gerçek dünya gibi olduğunu aktaran Gord, dijital mülk yatırımı yaparken, arazinin konumunu, yaya trafiğini, şehir merkezine yakınlığını ve boyutunu değerlendirdiğini aktardı. 

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

SANAL ARAZİLERE MİLYON DOLARLAR VERİLMESİNİN SEBEBİ NE?

Sanal gayrimenkul yatırımlarındaki hızlı artış, birçok yatırımcı tarafından spekülatif ve sürdürülemez olarak nitelendirilirken, Gord bu yatırım olayının giderek yaygınlaşacağı konusunda ısrarcı. 

Michael Gord yatırımların önemi ve insanların giderek daha çok geleceğine inanarak, "Metaverse’de moda şovları, konserler veya konferanslar yapıyorsak, bu kısa vadede on binlerce insanı çekecek. Orta ve uzun vadede, on milyonlarca insanın bu deneyimlere imza atması makul bir ihtimal." ifadelerine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading