Yandex Metrica

Sitede Ara

Uzay artık herkesin değil! NASA'dan uzayın ticarileşmesi için dev adım! 50 milyon dolar ödeyenleri ISS'e fırlatıyorlar

Uzay artık herkesin değil! NASA'dan uzayın ticarileşmesi için dev adım! 50 milyon dolar ödeyenleri ISS'e fırlatıyorlar

NASA,uzayın ticarileşmesi için ilk adımı atıyor. İlk sivil ISS turistleri SpaceX donanımlarıyla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek.

Teknoloji

23.01.2024, 19:05

Shiftdelete'nin haberine göre, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) seyahat yapacak olan ilk uzay turistlerinin fırlatılmasına artık sayılı günler kaldı. ISS'e gidecek turislerle birlikte, uzayın ticarileşmesi ve insanlı seyahatlerin yaygınlaşması için en önemli aşamalardan biri geride kalacak.

NASA tarafından başlatılan bu turizm misyonu, birtakım sosyal yardım ve ticari faaliyetleri de beraberinde getiriyor. Baronlardan alınan paranın nereye harcanacağı ise sır olarak gizliliğini koruyor.

Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Mesajlaşma uygulamasına çığır açan yeni özellik geliyor! Artık internetsiz kullanılabilecek! Haberi Görüntüle

4 KİŞİLİK MÜRETTEBAT İLE FIRLATILACAK

NASA ve Axiom Space ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan Ax-1 misyonu, SpaceX roketi ile 4 kişilik mürettebatı ISS’e yollayacak. 

10 gün sürmesi planlanan Ax-1 görevi, 6 Nisan Çarşamba günü Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nde başlangıcını yapacak.

Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç öneri: Roketleri birbirinize değil, yıldızlara gönderin! Bir sen eksiktin! Artan İran- İsrail gerilimine Elon Musk'tan ilginç... Haberi Görüntüle

55 MİLYON DOLAR ÖDEDİLER

ISS’e gitmek için 55 milyon dolar ödeyen uzay turistlerinin, “ömür boyu yolculuk” yapacağı garantisi verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading