Yandex Metrica

Uçan otomobiller yolda..

Uçan otomobiller yolda..

Uçan otomobiller 2022'de geliyor. Bu sayede muzdarip olduğumuz trafik çilesi sona erebilir...

Teknoloji

23.01.2024, 18:11

İsveçli Jetson Aero ve Çinli HT Aero şirketleri geçtiğimiz günlerde iki ayrı uçan otomobil modelini tanıttı. Elektrikli araçlar hem çevre dostu hem de havada hareket edebiliyorlar. Bu özellikleriyle kent yaşamına yeni bir soluk getireceği öngürülüyor. Bununla birlikte Jetson Aero 92 bin dolardan satışa sunduğu aracın, kullanıma hazır olduğunu ve gelecek yıl alıcılara teslim edileceğini duyurdu. HT Aero ise hem karada hem havada giden otomobilinin 2024 itibariyle satışa sunulacağını açıkladı.

Tamamen elektrikli olan dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçağına ilişkin şirketin kurucu ortağı Peter Ternstrom şu açıklamalarda bulundu; "Misyonumuz uçuşu herkese açık hale getirmek. Jetson One, sahip olabileceğiniz ve uçabileceğiniz bir elektrikli otomobil. Herkesi pilot yapmayı amaçlıyoruz"

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

SAATTE 101 KM HIZ YAPMASI BEKLENİYOR

Bununla birlikte tek kişilik uçan otomobil hafif alüminyum ve karbon fiber malzemeden yapıldı. Aracın 86 kilogram ağırlığında ve 118 beygir gücündeki motoru sayesinde saatte 101 kilometre hız yapması bekleniyor. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

20 DAKİKA BOYUNCA HAVADA KALABİLİYOR

Şirket, aracın yaklaşık 20 dakika boyunca havada durabildiğini ve ABD'de ultra hafif uçak kategorisinde olduğunu aktardı.Yani aracı çalıştırmak için pilot lisansı istenmiyor. Öyle ki, bir gaz kolu, bir joystick ve bir pedal kullanılarak uçması sağlanıyor. Uçuş esnasında sabit kalmasını sağlayan ve yerdeki engelleri izleyen bir yerleşik bilgisayarı da bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading